ZeGeVege intervju: Spar

| More

I ove godine Spar je generalni sponzor ZeGeVege festivala. Možemo li po tome zaključiti da je prošlogodišnje sponzorstvo zadovoljilo Vaša očekivanja i da ste u ZegeVegeu prepoznali partnera s kojim sinergijski možete ostvariti još bolje rezultate?

Spar ima velik asortiman veganskih proizvoda pa su nam festivali poput ZeGeVegea izvrsna prilika da kupcima na ovaj način, odnosno izravnim kontaktima, pokažemo ne samo što sve imamo već i kako koristiti naše proizvode. S druge strane, izravnim kontaktima čujemo dragocjena mišljenja naših potrošača. Zato nam je ZeGeVege idealna platforma za prezentaciju asortimana te nam daju mogućnost da pokažemo svoje nove proizvode, ali i u budućnosti kreiramo one proizvode koje žele naši kupci.

Jeste li primijetili značajniji porast prodaje bio i vege proizvoda nakon ZegeVegea?

Polako, ali sigurno mijenjaju se prehrambene navike općenito, a samim time i gradi svijest o konzumaciji hrane. Interes za veganske proizvode, pa tako i za našu liniju vlastite marke Veggie je sve veći, a naše police sve bogatije novim proizvodima. Festival nam je dodatna mogućnost predstavljanja kupcima i tog dijela našeg asortimana.

Možete li izdvojiti neki Veggie Spar proizvod (ili više njih) koji je posebno dobro prihvaćen na hrvatskom tržištu?

Cijela linija jako je dobro prihvaćena, ali posebno možemo istaknuti razne vrste napitaka koji su zamjena za mlijeko – napitak od riže, badema, kokosa i slično. Takve vrste napitaka danas konzumira sve već broj ljudi. Također postoji veliki interes za naše raznolike namaze od humusa i povrća, gdje se paleta okusa proteže od orijentalnih okusa do klasičnih kao što su rajčica/bosiljak ili grah/čili itd.

Planirate li marketinški popratiti svoje ovogodišnje sponzoriranje ZeGeVege festivala slično ili u stilu reklamnih plakata za Veggie Spar proizvode sa simpatičnim fotografijama životinja koji su prigodno pratili lokaciju i vrijeme održavanja ZeGeVega, a koji su nas sve oduševili?

Iskoristit ćemo sve naše kanale jer nam je bitno da informiramo i pozovemo što veći broj ljudi. Osim letka u kojem ćemo komunicirati popuste na veganske proizvode, iskoristit ćemo i jutarnju emisiju Dobro jutro Hrvatska da pozovemo gledatelje da posjete festival. Vizuale s fotografijama životinja koristit ćemo na oglasnim površinama u blizini trga.

Pripremate li ove godine neka posebna iznenađenja za posjetitelje, primjerice u vidu proizvoda koji se inače ne mogu naći na hrvatskom tržištu?

Svake godine pripremamo za ZeGeVege neke novitete i veseli nas što ćemo i ove godine kupce moći razveseliti novim proizvodima. No, osim toga posjetitelji će imati prilike uživati i u degustacijama, odnosno konzumaciji hrane koja će se pripremati na licu mjesta. Na taj način ćemo, vjerujemo, olakšati i buduće kupovine jer će potrošači prije odluke o kupovini neke naše proizvode moći i kušati. No, to nije sve. Tijekom festivala imat ćemo i popust na našu robnu marku Veggie pa će svi ljubitelji veganske hrane moći je nabaviti po povoljnijim cijenama.

Intervju dao Helmut Fenzl, predsjednik uprave SPAR Hrvatska.

Spar [ 212.77 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting