Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 31.

31.10.2010. Prosvjed protiv transporta životinja

Ove subote, 06.11. u 11 sati pozivamo vas da zajedno prosvjednom povorkom centrom Zagreba skrenemo pozornost na patnju šest milijuna životinja koje se godišnje prevozi dulje od osam sati diljem Europe, pa tako i Hrvatske. Mučna putovanja životinja traju nerijetko i nekoliko dana, a na granicama kamioni stoje i po deset sati. Pridružite nam se u glasnom prosvjedu protiv nezamislive okrutnosti koje se događaju na prometnicama, podignimo zajedno glas za nemoćne i obespravljene. Bitno je da nas bude što više, stoga ne propustite doći i pokušajte povesti nekoga.

30.10.2010. Bogati stranci dolaze u Srbiju na borbe pasa

Na ilegalnoj borbi pasa u Srbiji policija je zatekla 22 strana državljanina, među njima i bogatog Rusa koji je posebno zbog toga doletio privatnim avionom. Navodno se u jednoj večeri obrne i po nekoliko stotina tisuća eura, a neimenovani je izvor rekao da imaju dobru suradnju i s policijom, pa izdvoje velik novac da ona 'zažmiri' na njihov biznis. U Hrvatskoj su borbe pasa otkrivene u Ljubuškom i Đakovu. (jutarnji.hr)

29.10.2010. 'Zaljev' u Kinu Europa u Osijeku!

U DokuArt reviji filmova ovog tjedna prikazuje se višestruko nagrađivani dokumentarni film 'Zaljev' (The Cove). Dobitnik 24 filmske nagrade na gotovo svim svjetskim festivalima, sjajni Oscarovac, kontroverzni dugometražni dokumentarni eko-triler 'Zaljev' priča je o Richardu O’Barryju dreseru delfina, koji je radio na popularnom filmu 'Fliper'. Kada mu je jedan od delfina umro na rukama, shvatio je da je dio njegove karijere posvećen dresuri bio greška i da životinje imaju pravo na slobodu kao i ljudi. Film se prikazuje ovaj vikend (petak, subota, nedjelja) u kinu Europa u Osijeku s početkom u 20:30 h uz cijenu od 16,00 kn.

28.10.2010. Kod Omišlja otvoreno prihvatilište za nezbrinute životinje

Uređeni i svim potrebnim sadržajima opremljeni kompleks prostire se na 1.100 kvadratnih metara, a unutar žičanom ogradom opasanog prihvatilišta (unutar kojega se životinje mogu slobodno kretati), u skorijoj budućnosti moći će biti prihvaćeno desetak pasa. Ovo je prvi takav objekt na sjevernojadranskim otocima, a ujedno i najopremljeniji kompleks za prihvat životinja na području Primorsko-goranske županije. (udrugafelix.hr)

27.10.2010. Stop kršenju ljudskih prava u Austriji!

Slovenska udruga za prava životinja Za živali!, Prijatelji životinja i aktivisti za ljudska prava 27.10.2010. od 12:00 do 13:00 sati ispred Veleposlanstva Republike Austrije u Ljubljani, organiziraju miran prosvjed na kojemu će upozoriti na kršenje ljudskih prava u Austriji. Na prosvjedu će biti prisutan i jedan od optuženih austrijskih aktivista, David Richter. Namjera je širu javnost upozoriti da je Austrija država u kojoj politički aktivisti mogu dobiti kaznu zatvora od pet godina te pozvati Austriju da svoje građane ne zastrašuje financijskim kolapsom i zatvorskom kaznom radi njihova političkog djelovanja i osobnog uvjerenja.

26.10.2010. Prvo kolinje u Slavoniji i animirani film koji ga osuđuje

Prvo kolinje u Slavoniji počinje potkraj listopada u Cerniku. Od prve tri ubijene svinje 'priređene' su kobasice, krvavice i sarme. Da taj krvavi običaj ne podržavaju svi, pokazao je student Akademije likovnih umjetnosti i aktivist Prijatelja životinja svojim animiranim filmom u kojem osuđuje klanje svinja koje su pri punoj svijesti dok im se režu grkljani. Prelaskom na bezmesnu prehranu ne sudjelujemo u ubijanju životinja za hranu i okrećemo se suosjećajnom i zdravijem načinu života.

25.10.2010. Promo tjedan Dr.Hauschka kozmetike u Orgoni (25.- 30.10.)

Saznajte sve što vas zanima o Dr.Hauschka kozmetici i tretmanima u kozmetičkom studiju 'Orgona' (Ilica 69/I) u promotivnom tjednu od 25 - 30 listopada 2010. Isprobajte sjajne organske preparate koji nisu testirani na životinjama i kupite ih po promotivnim cijenama, upoznajte Dr. Hauschka prirodni make-up, provedite ugodne trenutke u svijetu prirodne ljepote uz organski čaj i slatkiše. Sve posjetitelje očekuje poklončić. Rezervirajte svoj termin na broj telefona: 01 4851 179

24.10.2010. U zatočeništvu rođene bebe crvenih pandi

Četveromjesečne bebe crvenih pandi ovih se dana najavljuju kao nova atrakcija zagrebačkog Zoološkog vrta. Ove životinje, rođene u zatočeništvu (na koje su osuđene cijeli život), izlažu se kao igračke i mame najmlađe u Zoološki, iako je potpuno jasno da im nije mjesto u skučenim kavezima parka Maksimira.

23.10.2010. Umjetnik jer tetovira svinje?!

Zašto tetovirati svinju koju ćete jednog dana zaklati i pretvoriti u kobasicu, slaninu, pršut, kulen, čvarke i hladetinu? Zato da biste bili drugačiji od drugih i da nakon klanja kožu možete objesiti na zid ili staviti na pod kao tepih. Iako kontroverzni belgijski ‘umjetnik’ Wim Delvoye tetovira žive svinje, mnoge od njih završe na mesarskom stolu. (net.hr)

22.10.2010. Nismo svi evoluirali

Prijatelji životinja i Bruketa&Žinić intrigantnim plakatom otvaraju ovogodišnju kampanju 'Za Hrvatsku bez krzna'. Kako bi zajednički ukazali da krzno nema veze s modom, reklamna agencija Bruketa&Žinić za Prijatelje životinja osmislila je plakat 'Nismo svi evoluirali'. Jumbo i citylight plakati s jasnom porukom o etičkoj i ekološkoj neprihvatljivosti nošenja krzna naći će se u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske. Prijatelji životinja pozivaju sve javne osobe, dizajnere, modne agencije i pojedince da se i oni priključe kampanji 'Za Hrvatsku bez krzna' i osude nošenje krzna zbog kojeg se godišnje ubije preko 75 milijuna životinja.

21.10.2010. Peticija protiv korištenja krzna u modne svrhe!

Pišite direktorima modne kuće Donna Karan i dajte im do znanja da ćete bojkotirati njihove kolekcije sve dok koriste i prodaju krzno. Pošaljite svoje komentare i napomenite zašto ste protiv krzna i da ste svjesni u kakvim se uvjetima životinje drže i ubijaju. Pisma možete poslati ovdje. (dkbunnybutcher.com)

20.10.2010. Sava puna protuzakonito postavljenih udica i mreža

U akciji s ciljem prevencije i sprječavanja protuzakonitog ribolova iz Save izvađen je nemali broj protuzakonito postavljenog ribolovnog alata. Da je protuzakoniti ribolov u porastu svjedoči i podatak da su na samo nekoliko kilometara riječnog toka policajci i nadležni inspektori pronašli 21 struk s gotovo 100 protuzakonito postavljenih udica te dvije ribarske mreže dužine 15 i 30 m. Za prekršaje su propisane kazne do 3 tisuće kuna.(tportal.hr)

19.10.2010. ESCADA izbacuje krzno iz kolekcija!

Početkom 2011. godine, Escada u Švedskoj u potpunosti prestaje koristiti pravo krzno. Tu je informaciju potvrdio Frank Elsner, koordinator Escadinih kampanji. 'Počevši s kolekcijom proljeće/ljeto 2011., koja će u dućanima biti već početkom siječnja, Escada prestaje koristiti pravo krzno. Ova odluka vrijedi na neograničeno vrijeme', zaključio je Elsner.

18.10.2010. Maja Šuput od glave do pete u oderanim životinjama

Pjevačica Maja Šuput pojavila se na promociji spota odjevena od glave do pete u oderane životinje - kožnu haljinu, čizme i rukavice, a ogrnula se krznom lisice ili slične krznate životinje. Izgleda da je ipak više promovirala ubijanje životinja radi krzna i kože. Milijuni životinja ubiju se svake godine radi krzna, i zato mnogi suosjećajni ljudi bojkotiraju tu okrutnost odbijajući nositi mrtve životinje. (net.hr)

17.10.2010. Leona Lewis: Haljina Lady Gage je odurna!

Pjevačica Leona Lewis, dugogodišnja veganka i aktivistica za prava životinja, zgrožena je mesnom haljinom Lady Gage za koju kaže da je odvratna. Sama nikad ne bi stavila meso na svoje tijelo, a ne voli čak ni prolaziti pored mesnih proizvoda u trgovinama. Također ne dozvoljava meso i proizvode životinjskog podrijetla u svojoj blizini kad je na turneji. (index.hr)

16.10.2010. Obilježite Svjetski dan hrane

Povodom Svjetskog dana borbe protiv McDonalds'a i Svjetskog dana hrane, Prijatelji životinja organiziraju prosvjede ispred pet restorana McDonald's u Zagrebu. Pozivaju građane da ne posjećuju restorane McDonald'sa i da razmisle o prehrani zdravom biljnom hranom zbog koje se ne ubijaju životinje, koja ne utječe na glad u svijetu i ne uništava okoliš. McDonald's je odgovoran za smrt milijuna životinja godišnje, za njihov loš tretman i brutalno klanje. Postoji izravna povezanost McDonald'sa sa sječom prašuma radi pašnjaka. Time istrebljuju brojne biljne i životinjske vrste, protjeruju lokalno stanovništvo, a potiču i globalno zatopljenje.

15.10.2010. Happy Meal strave!

Umjetnica Sally Davies posljednjih šest mjeseci svaki dan fotografira McDonald'sov Happy Meal, koji za sada ne pokazuje nikakve znakove propadanja. Hamburger i krumpirići kupljeni još u travnju i dan-danas izgledaju jednako 'primamljivo' kao i tada. Na hrani još uvijek nema nikakvih znakova plijesni ili truljenja, jedino što je postala tvrda poput kamena i izgubila miris. Prije Sally Davies, Joann Bruso iz Denvera svoj je Happy Meal držala godinu dana na otvorenom kako bi istaknula opasnosti fast fooda. Njen hamburger nisu napali ni mravi, ni ptice, ni plijesan. (net.hr)

14.10.2010. Okrutnost prema slonovima u Ringling cirkusu!

Istraga je pokazala kako slonovi zatočeni u Ringling Bros. i Barnum & Bailey cirkusu pate od artiritisa i hromosti. Neprirodne radnje na koje ih prisiljavaju ugrožavaju im zdravlje i sposobnost nastupa, pa ih često eutanaziraju. Potpišite peticiju za smještanje slonova iz cirkusa na sigurno! (peta.org)

13.10.2010. Prosvjedi ispred McDonald's restorana!

Povodom svjetskog dana borbe protiv McDonald'sa ali i gladi i siromaštva, čemu u velikoj mjeri pridonosi lanac brze hrane McDonald's, Prijatelji životinja pozivaju zainteresirane na prosvjede ispred pet restorana McDonald's u Zagrebu, ove subote, 16.10., i to od 11:00 do 11:30 u Dubravi, od 12:00-12:30 na Kvaternikovom trgu, od 13:00 do 13:30 u Heinzelovoj ulici, od 14:00 do 14:30 u pothodniku Glavnog kolodvora i od 15:00 do 15:30 na Vrbanima. Ako ne možete prisustvovati svim prosvjedima, možete se pridružiti u određeno vrijeme ispred određenog restorana.

12.10.2010. Vegansko vjenčanje Emily Deschanel

Zvijezda 'Kosti' Emily Deschanel svoje je vjenčanje s glumcem Davidom Hornsbyjem proslavila- veganski. Kao velika zaštitnica životinja, Deschanel je inzistirala na tome da cijeli događaj bude bez okrutnosti nad životinjama, a gosti su uživali u organski uzgojenoj veganskoj hrani.(ecorazzi.com)

11.10.2010. Katherine Heigl podupire udomljavanje

Glumica Katherine Heigl donirala je milijun dolara zakladi koja se bori za udomljavanje i spašavanje napuštenih životinja. Zaklada je osnovana u ime njenog poginulog brata Jasona, koji je i sam bio borac za prava životinja, djece i potlačenih. (ecorazzi.com)

10.10.2010. Radniku na farmi mlijeka osam mjeseci zatvora

Billy Joe Gregg, radnik na farmi mlijeka u Conklinu (Ohio) dobio je osam mjeseci zatvora nakon što je tajna istraga udruge Mercy For Animals razotkrila njegovo brutalno iživljavanje nad kravama i telićima. Usto mora platiti kaznu od 1000 dolara, ići na psihoterapiju, a zabranjen mu je kontakt sa životinjama na tri godine. (vegan.com)

09.10.2010. Jens Holm u Parlamentu

Jens Holm je izabran u švedski parlament, gdje će se baviti pitanjima o klimatskim promjenama, pravima životinja i globalnoj pravdi. To je popratio komentarom kako Švedska treba novu vladu i politiku, a da borba počinje ovdje i sad. Jens Holm je autor radova poput 'Food, Environment, Justice - The Effects of Meat Consumption on the Environment' and 'the Global Food Supply', a politički je zagovornik uvođenja poreza na meso o čemu se trenutno već raspravlja u Nizozemskoj, upravo zbog štetnog utjecaja mesne industrije na okoliš, klimu i gospodarstvo. (evana.org)

08.10.2010. Peticija protiv trgovine primatima za vivisekciju!

Britanska unija za aboliciju vivisekcije (BUAV) razotkrila je strahovitu okrutnost pri uzgoju i lovu divljih majmuna na Mauricijusu, koji se zatim prodaju laboratorijima diljem svijeta za pokuse. Zaustavite ovu patnju, peticiju možete potpisati ovdje.

07.10.2010. Lavovi napali krotitelja

Krotitelj je u bugarskom cirkusu lavove bockao metalnom šipkom, što je ih je navelo da ga napadnu. Neki su gledatelji rekli da iz straha više neće posjećivati cirkuse sa životinjama, a ovakvi su slučajevi sve češći jer se životinje bune protiv sustavnog maltretiranja koji je sastavni dio cirkuske dresure. (24sata.hr)

06.10.2010. Aktivisti Prijatelja životinja pružili trajni dom kokošima!

Na Svjetski dan životinja prije dva dana dvije kokoši i pijetao trajno su udomljeni u dom obitelji Grmoja kod Donjeg Miholjca. Dosadašnja vlasnica Draginja Dević iz okolice Garešnice zbog nemogućnosti daljnje brige o životinjama dala ih je na udomljavanje ljudima kod kojih će živjeti sretno i slobodno do svoje prirodne smrti, bez iskorištavanja od strane čovjeka.

05.10.2010. Aktivisti prekrili natpise na austrijskim graničnim prijelazima

Aktivisti iz triju država koje graniče s Austrijom: Slovenije, Češke i Slovačke, u zajedničkoj su akciji na austrijskim granicama upozorili na kršenje ljudskih prava. Na graničnim su prijelazima prekrili natpise te umjesto njih stavili natpise ‘pravna država’. Akcija se provodi zbog tretmana 13 aktivista za zaštitu životinja, koji su optuženi za članstvo u kriminalnoj organizaciji. (index.hr)

04.10.2010. Vjerujete li u mitove o mlijeku?

Povodom Svjetskog dana životinja Prijatelji životinja pozivaju građane na predavanje 'Bajka o sretnoj kravici i veselom teletu' koje će se održati danas, 4.10.2010., u klubu Mama, Preradovićeva 18 u 19:30 sati. Građanima se pruža jedinstvena prilika da, usprkos snažnoj propagandi mliječne industrije i duboko ukorijenjenim stavovima o mlijeku, čuju glas životinja. Konzumacija njihova mlijeka jedan je od temeljnih mitova moderne civilizacije. Posjetitelji će moći kritički preispitati svoja uvjerenja i poruke o nužnosti konzumacije kravljeg mlijeka, o čemu su nas učili ljudi koji su nas voljeli i koji su nam željeli dobro, ali i kojima smo zatrpani iz TV prijemnika, liječničkih ordinacija, škola i s polica trgovina. Ulaz slobodan.

03.10.2010. Štandovi na Bundeku i predavanje u 'Mami'

Već tradicionalno Grad Zagreb organizira obilježavanje Svjetskog dana životinja, koje će se i ove godine održati na zagrebačkom jezeru Bundek. Prijatelji životinja pridružit će se drugim udrugama pozivajući građane da ne kupuju, već udomljuju napuštene životinje. Posjetitelji će moći uživati u cjelodnevnom programu na pozornici, a na štandu Prijatelja životinja moći će dobiti raznovrsne besplatne video i tiskane materijale s informacijama o svim aspektima zaštite i prava životinja te potpisati aktualne peticije poput one za hitnu reformu veterinarske inspekcije. Sutra, 04.10., dođite na predavanje "Bajka o sretnoj kravici..." koje će se održati u 19:30 sati u zagrebačkom klubu Mama, Preradovićeva 18. Ulaz slobodan.

02.10.2010. 2. listopada - Svjetski dan farmskih životinja

U organizaciji Farm Animal Rights Movement (FARM), Svjetski dan farmskih životinja obilježava se na rođendan vegetarijanca Mahatme Gandhija kako bi se skrenula pozornost na patnju više od 50 milijardi krava, svinja, pilića i drugih svjesnih bića koja godišnje stradavaju na farmama i u klaonicama diljem svijeta. Na ovaj dan Prijatelji životinja žele učiniti vidljivima patnju i potlačenost životinja koje se institucionalno najmasovnije zlostavljaju i ubijaju.Radoznali i savjesni građani će na cjelodnevnom štandu na Trgu kralja Tomislava od 11 sati moći kroz malene otvore na šatoru zaviriti u život najobespravljenijih životinja u Hrvatskoj. Kratki film 'Hrvatske nevidljive životinje', koji se može vidjeti i na www.nevidljive-zivotinje.com, u samo pet minuta razotkriva stanje na farmama i u domaćinstvima u Hrvatskoj, prikazujući istinu koju ne želimo vidjeti.

01.10.2010. Obilježite Svjetski dan vegetarijanstva!

Danas se obilježava Svjetski dan vegetarijanstva. Ovaj dan utemeljilo je North American Vegetarian Society 1977. godine, s ciljem promicanja etičkih, zdravstvenih, ekoloških i humanitarnih vrijednosti. Riječ vegetarijanstvo dolazi od latinske riječi vegetus, što znači zdrav, svjež i pun života ili homo vegetus, što znači tjelesno i mentalno zdrava osoba. Vegetarijanci ne jedu životinje, tj. meso i ribu, mnogi ne jedu ni jaja ili mlijeko, dok vegetarijanci vegani ne jedu uopće namirnice životinjskoga podrijetla. Prvo vegetarijansko društvo (Vegetarian Society) osnovano je 1847. godine, a prvo vegansko društvo (Vegan Society) 1944. godine.

Broj pronađenih vijesti: 31.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2010 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting