Mreža za zaštitu životinja

| More

Mreža za zaštitu životinja (u početku pod nazivom Mreža protiv napuštanja životinja) je projekt udruge Prijatelji životinja koji ima za cilj umrežavanje udruga, pojedinaca i institucija koje se zalažu i rade na sprječavanju napuštanja životinja te na njihovom zbrinjavanju, kao i na zaštiti životinja i promociji njihovih prava.

Osnovana je 15. lipnja 2008. godine.

Mreža za zaštitu životinja broji preko 60 udruga za zaštitu životinja i veliki broj pojedinaca, a ima podršku Ministarstva poljoprivrede.

Preko udruge Prijatelji životinja, Mreža za zaštitu životinja surađuje s Uredom za veterinarstvo i Uredom za veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede, Gradom Zagrebom i drugim tijelima državne, regionalne i lokalne uprave.

U okviru djelovanja Mreže održavaju se sastanci nakon kojih se realiziraju dogovoreni zaključci i odluke. Mreža za zaštitu životinja radi na edukaciji svojih članova, prosljeđuje korisne informacije članovima te sakuplja i šalje prijedloge izmjena zakona i pravilnika nadležnim institucijama.

Koordinaciju Mreža za zaštitu životinja čini pet članova udruge Prijatelji životinja i suradnici iz drugih udruga. Formalnoga članstva niti članarine nema, no članovi dobivaju pravo na informacije i pravo dolaska na sastanke.

Mreža za zaštitu životinja otvorena je prema udrugama, građanskim inicijativama, voditeljima skloništima, predstavnicima gradskih i općinskih vlasti i pojedincima, odnosno svima koji doprinose zbrinjavanju i sprječavanju napuštanja životinja.

Neki od ciljeva Mreža za zaštitu životinja:

Krajnji cilj Mreža za zaštitu životinja je potpuni prestanak napuštanja životinja te podizanje svijesti i odgovornosti građana do razine koja će kao neposredni rezultat imati prestanak potrebe za postojanjem skloništa za napuštene životinje.

Sve zapisnike sa sastanaka Mreže protiv napuštanja životinja možete naći kao podtekstove na ovoj stranici, a na web stranici udruge Prijatelji životinja objavljeni su Zakon o zaštiti životinja, njegovi pravilnici, popisi veterinarskih inspekcija i druge korisne informacije.

Koordinaciju Mreže protiv napuštanja životinja možete kontaktirati preko niže navedenog obrasca, ako imate korisne informacije vezane za zbrinjavanje napuštenih životinja, želite li se pridružiti ili pak imate prijedloge za članstvo:

Mreža za zaštitu životinja - kontakt

Polja označena sa zvjezdicom su obavezna:*

Ime i prezime:*

Ime udruge / organizacije / inicijative:*

E-mail:*

Vaše aktivnosti u području zaštite životinja:*

Ispunjavanjem ovog obrasca pristajete na to da prikupimo i obrađujemo Vaše podatke za potrebe odgovora na Vaš upit i/ili učlanjenja u Mrežu, ovisno o razlogu Vašeg javljanja. Vaše podatke koristit ćemo samo za tu svrhu, a za više informacija pročitajte i našu Politiku o privatnosti koja se tiče zaštite Vaših osobnih podataka.

Vezane teme

Mreža protiv napuštanja životinja [ 193.54 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting