10.03.05. Benetton: Slijep za mučenje životinja

| More

Aktivisti s povezom na očima protestiraju protiv Benettona zbog okrutnosti nad australskim ovcama

PETA želi da ovaj prodavač prestane koristiti australsku vunu sve dok se mutilacija i transport živih ovaca ne zaustave

Noseći poveze preko očiju i transparente s natpisom 'Benetton: slijep za mučenje životinja', aktivisti Prijatelja životinja će nakon prošlogodišnje akcije u Zagrebu istu akciju održati u Puli i Rijeci, a također će svoju potporu dati i građanima i aktivistima Sarajeva, Budimpešte, Beograda, Ljubljane i Maribora, te tako podržati veliku svjetsku kampanju PETA-e (People for the Ethical Treatment of Animals) protiv Benettona!

Ožujak je mjesec međunarodnog prosvjeda protiv Benettona, a tim akcijama Prijatelji životinja žele pokazati potencijalnim mušterijama šokantan video 'Tajna sramota Australije' na nosivom TV uređaju i podijeliti letke kojima prosvjeduju protiv stravične zlouporabe janjadi i ovaca u australskoj industriji vune, a kako bi naveli lanac dućana da prestane prodavati odjevne predmete proizvedene od australske vune sve dok se odvratan postupak nazvan 'mulesing' i transport živih ovaca ne ukinu.

'Mulesing' je okrutna mutilacija tijekom koje australski farmeri režu meso sa stražnjica janjadi pomoću škara za vrt i bez anestetika kao jednostavan način sprječavanja napada muha - to je slučaj kad se jaja muha izlegu u crve koji onda jedu ovcu - iako postoje sofisticiranije, humanije metode kontrole muha. Kada kvaliteta njihove vune nije više na najvišoj razini, milijune ovaca šalju na Srednji istok kroz sve vremenske uvjete na otvorenim brodovima s više razina. Mnoge bolesne i ozlijeđene ovce, tretirane kao teret, jednostavno bace u more ili žive samelju u strojevima za mljevenje. Mnoge ovce koje prežive to iscrpljujuće putovanje potpuno su svjesne kada im se prereže vrat.

Nakon što je mnogo puta molila australske vlasti da zaustave te zločine, PETA je najavila međunarodni bojkot australske vune sredinom listopada i već je dobila potporu prestižnih dućana Abercrombie & Fitch, New Look, George i J.Crew.

'Ujedinjene boje' Benettona postaju krvavo crvene, a ako Benetton želi obrisati krv milijuna ovaca sa svojih ruku, mora odbiti prodavati proizvode napravljene od australske vune.

PETA moli kupce da bojkotiraju Benetton sve dok ne da obećanje da će prestati koristiti australsku vunu i planira bombardirati Benetton s oglasima i prosvjedima diljem svijeta kako bi obavijestila javnost o Benettonovom podupiranju okrutnosti. Više informacija na www.UnitedCrueltyofBenetton.com.

Maribor - 30.03.05.
Benetton_Maribor1
Benetton_Maribor2
Ljubljana - 29.03.05.
Benetton_Ljubljana1
Benetton_Ljubljana2
Beograd - 25.03.05.
Benetton_Beograd1
Benetton_Beograd2
Budimpešta - 21.03.05.
Benetton_Budimpešta1
Benetton_Budimpešta2
Sarajevo - 16.03.05.
Benetton_Sarajevo1
Benetton_Sarajevo2
Rijeka - 11.03.05.
Benetton_Rijeka1
Benetton_Rijeka2
Pula - 10.03.05.
Benetton_Pula1
Benetton_Pula2

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting