Primjeri početka provedbe Zakona

| More

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, donio je Odluku o osnivanju i imenovanju Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja. Predsjednik Koordinacijske radne skupine bit će zamjenik župana Marijo Klement, a njegov zamjenik Dario Ripli. Osim toga, župan Igor Andrović donio je Odluku o određivanju osobe odgovorne za dobrobit životinja iz članka Zakona o zaštiti životinja, za što je određen Predrag Mrmoš iz Virovitice. On je i ujedno član Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja za područje Virovitičko-podravske županije te ima prava i obaveze određene Zakonom o zaštiti životinja i propisa donesenih na temelju Zakona.

Grad Kaštela obavijestio je sve građane da će komunalni redari od 27. studenoga 2017. godine, u suradnji s djelatnicima azila za životinje iz Kaštel Sućurca, provesti kontrolu i obići cijelo područje Grada Kaštela. Skrbnik životinje obavezan je komunalnom redaru predočiti dokaz o mikročipiranju i cijepljenju psa. Cijena mikročipiranja iznosi 80 kuna, a kazna za nepoštovanje ove obaveze iznosi do šest tisuća kuna. Do spomenutog datuma redari su kontrolirati teren i samo upozoravali skrbnike. Nakon 27. studenoga krenulo je i sankcioniranje skrbnika pasa koji nisu mikročipirani. Teren će nastaviti obilaziti prema vlastitom nahođenju, što znači da u jednom danu, primjerice, mogu obići dio Kaštel Sućurca, a onda otići u Kaštel Stari i onda kroz Kaštel Kambelovac. Pas kojega redari i djelatnici azila zateknu bez mikročipa bit će smješten u azil i to sve do udomljavanja, a ako pas koji je zatečen na ulici ili javnoj površini ima mikročip, odnosno skrbnika, u tom slučaju životinja se vraća svojemu skrbniku, uz naplatu prekršajnog naloga. „Građani, budite odgovorni i ne riskirajte visoke novčane kazne! Odvedite svojega psa na cijepljenje i mikročipiranje te održavajte grad čistim i ugodnim za život”, izjavila je Marija Pelivan, pročelnica UO-a za komunalno gospodarstvo i imovinsko pravne poslove Grada Kaštela.

Komunalno redarstva Grada Vodica obavijestilo je građane da će postupati sukladno Zakonu o zaštiti životinja. „Kontrolirat ćemo jesu li psi mikročipirani, za što je kazna 6000 kn ako se utvrdi da pas nema mikročip. Upozoravamo građane na kontrolu razmnožavanja životinja, preporučuje se kastracija ženki i mužjaka, što je rutinski veterinarski zahvat, zabranjeno je napuštanje životinja. Nadalje, skrbnik mora osigurati potrebne uvjete za kućne životinje, što uključuje i veterinarsku skrb. Nepoštovanje ovih odredbi za sobom povlači i viske novčane kazne”, izjavio je Blagodar Španje, voditelja Odsjeka komunalnog redarstva Grada Vodica.

Objavljeno: prosinac 2017.

Vezane teme

Počela provedba Zakona [ 316.03 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting