02.08.17. Veganstvo svima dobro stoji

| More

Prijatelji životinja i poznata manekenka izazovnom i jestivom haljinom pozivaju na veganstvo

- Ana Laura Kapetanović u haljini od povrća Đurđice Vorkapić najavljuje jubilarni ZeGeVege

Uoči 10. ZeGeVege festivala, koji će se održati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića 8. i 9. rujna 2017., osvanut će atraktivni jumbo plakati koji nikako ne mogu proći nezapaženo. I najveći mrzitelji kelja neće okrenuti glavu pokraj predivne Ane Laure Kapetanović u zelenoj haljini, koja je ovim projektom spojila svoje dvije velike ljubavi – manekenstvo i veganstvo.

Suradnja Prijatelja životinja, manekenke svjetskoga glasa koja se prošetala pistama svih većih modnih odredišta i Đurđice Vorkapić, dizajnerice i vlasnice brenda HIPPY GARDEN, definitivno je pravi pogodak, kao što je i prelazak na etičku, ekološku i zdravu biljnu prehranu.

Ana Laura Kapetanović ističe da je veganska prehrana, unatoč mnogim zabludama, svugdje jeftina, dostupna i najbrža za konzumiranje: „Najradije posežem za svježim voćem i povrćem, a bez ustručavanja uživam i u veganskim verzijama popularnih jela – burgerima, tjestenini s povrćem i varivima od mahunarki i žitarica. Prelazak na veganstvo definitivno je najbolja odluka koju sam donijela i svakodnevno uživam u spoznaji da zbog mojih okusnih pupoljaka nije nastradalo nijedno svjesno i osjećajno biće. Osim golemih zdravstvenih prednosti takve prehrane, svima laska biti mirne duše i čiste savjesti. Veganstvo uistinu svima dobro stoji.“

Kako se hraniti veganskom prehranom uz stalna putovanja i izgledati sjajno i zdravo, svi će moći čuti na Aninom predavanju na ZeGeVege festivalu.

Đurđica Vorkapić već je surađivala s Prijateljima životinja u kampanji protiv ubijanja životinja radi krzna, a kao dugogodišnja vegetarijanka jako se razveselila prilici da svojom neobičnom haljinom pozove sve da izostave životinje sa svojih tanjura i provjere na ZeGeVege festivalu kako bi im dobro stajalo veganstvo.

Dugo je poznata činjenica da izbor veganskog stila života uvelike koristi zdravlju: uz takvu prehranu dolazi do smanjenja rizika od kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara, sniženja krvnoga tlaka i razine kolesterola u krvi te smanjenja rizika od karcinoma debeloga crijeva i prostate. Zbog sve veće potražnje, ponuda veganskih proizvoda i okusom uvjerljivih zamjena mesu i mliječnim proizvodima drastično raste, a sve više razvija se i trend veganske brze hrane. Upravo takvi obroci moći će se kušati na ZeGeVegeu, najvećem veganskom festivalu u ovom dijelu Europe.

Prijatelji životinja zahvaljuju svima koji su pridonijeli realizaciji plakata „Veganstvo svima dobro stoji” i pozivaju sve da na www.zegevege.com provjere bogat program hrvatske Veganmanije.

Profesionalnu i volontersku pomoć pružili su: Ana Laura Kapetanović (model), HIPPY GARDEN (haljina), Franjo Matković (fotografija), Petra Sever (šminka), Frizerski salon Evelin (frizura). Kampanja je snimljena u udruzi Omnibus te je realizirana u suradnji i uz potporu Arta, Europlakata, Avalona i Maraja Usluga.

Veganstvo svima dobro stoji- nacionalna zaklada logo [ 836.55 Kb ]Veganstvo svima dobro stoji- nacionalna zaklada logo [ 1003.61 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting