Liječnici protiv pokusa na životinjama

| More

Udruga Prijatelji životinja
Vegan, Zagreb, 2006.

Ova brošura govori o vivisekciji preko citata liječnika i znanstvenika, od kojih su neki u praksi i sami koristili životinje, kako bi vjerodostojno pokazala zašto su pokusi na životinjama štetni za ljude.

Povijest duža od tri stotine godina tijekom koje se nesagledivo brojnim pokušajima eksperimentiranja na životinjama nastojalo doći do lijekova koji bi spasili (ili barem pomogli) čovječanstvu, pretvorila se u povijest nadriliječništva i kvaziznanosti koja je dokazala upravo suprotno: ne samo da pokusi na životinjama ne koriste ljudima, već su štetni za čovjeka i koče razvitak suvremene medicine i znanosti!

Zašto onda biznis vivisekcije (ili pokusa ili testiranja na životinjama) i nadalje cvijeta? U igri je veliki novac, a farmaceutski lobi koji se protivi ukidanju pokusa na životinjama pod izlikom da bez pokusa na životinjama ne bi bilo napretka medicine, jedan je od najmoćnijih lobija današnjice. Istinitost ove tvrdnje potkrijepit će tvrdnje citiranih liječnika i znanstvenika koji su se s pokusima na životinjama susretali u svojoj višegodišnjoj liječničkoj praksi, dok će tabela lijekova testiranih na životinjama pokazati koliko su oni uistinu učinkoviti u liječenju ljudi.

Literatura - Liječnici protiv pokusa na životinjama

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting