Govor ambasadorice Međunarodnog dana zaštite životinja na Vege pikniku

| More

Kao hrvatska ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja, sve vas lijepo pozdravljam.

Jako sam sretna što smo se danas okupili ovdje kako bismo proslavili ovaj poseban dan i odali počast životinjama s kojima dijelimo život.

Posebno sam sretna što su se danas u tako velikom broju okupile udruge za zaštitu životinja koje su stvarni nositelji promjene svijesti ljudi u odnosu prema životinjama i koje su svojim radom i požrtvovnošću na prvoj crti borbe za bolji položaj životinja u svijetu u kojemu živimo.

Osim za naše ljubimce s kojima dijelimo život, ovo je dan i napuštenih životinja kojih je u Hrvatskoj na tisuće, a u svijetu na desetke milijuna.

Unatoč izvrsnoj zakonskoj regulativi u Hrvatskoj, sa žaljenjem moram reći da se propisi koji se odnose na zlostavljanje, zanemarivanje i napuštanje životinja ne provode dosljedno, a kazne se izriču rijetko. Skloništa i udruge za zaštitu životinja prepuni su napuštenih životinja.

Zato pozivam sve one koji razmišljaju o proširenju svoje obitelji dlakavim članom da posjete najbliže sklonište ili udrugu za zaštitu životinja i da udome psa ili mačku, umjesto da ih kupe. Udomljavanje životinja je izrazito plemenit čin i čin visoke društvene vrijednosti. Zato, ne kupujte životinje.

Ovo je također i dan svih onih životinja koje nikada ne vidimo, koje svoje kratke ali patnjom ispunjene živote provode na farmama, a nama dolaze u obliku odreska ili boce mlijeka.

Pozivam vas zato da se danas prisjetite i njih i da živite suosjećajno prema svim živim bićima.

U organizaciji Prijatelja životinja danas je ovdje Vege piknik na kojemu možete jesti ukusna jela za čiju pripremu nije stradala niti jedna životinja.

Zahvaljujemo Gradu Zagrebu i Gradskom uredu za poljoprivredu na organizaciji i gostoprimstvu.

Hvala što ste došli.
Volite životinje i živite suosjećajno.

mag. iur. Ivana Lunka, koordinatorica Mreže za zaštitu životinja

Vege piknik [ 883.96 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting