19.11.09. Hrvatskim dizajnom protiv krzna

| More

Prijatelji životinja u suradnji s Fur Free Alliance najavljuju novi krug međunarodnog natječaja za studente

Već drugu godinu zaredom studenti dizajna s hrvatskih fakulteta sudjeluju u međunarodnom natjecanju 'Dizajnom protiv krzna' kojeg organizira Fur Free Alliance čiji je član i udruga Prijatelji životinja. Od ukupno 7000 studenata koliko ih se ove godine natjecalo iz cijeloga svijeta, žiriju je svoje radove poslalo i 30-ak studenata iz Hrvatske.

Dva studenta s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu prošla su zapaženo; Andrej Radišić dobio je posebno priznanje, a Andrija Sarić pohvalu žirija.

Prijatelji životinja postavit će izložbu svih radova studenata iz Hrvatske koji su sudjelovali u međunarodnom natječaju Dizajnom protiv krzna u 2009. godini, u Studentskom centru (u predvorju studentske menze), Savska cesta 25, Zagreb, od 19. do 26. studenoga.

Izložba je ujedno i najava otvorenog natječaja za studente dizajna za 2010. godinu. Tema natječaja bit će korištenje zečeva u industriji krzna.

Svake godine 10 milijuna zečeva uzgojeno je u skučenim uvjetima da bi nakon toga bili brutalno ubijeni kako bi se njihovo krzno koristilo kao ukras na jaknama, ovratnicima, čizmama, rukavicama i šalovima. Njihovo krzno također se koristi za izradu igračaka, ukrasa, nakita i ostalih proizvoda. Najčešća je pogrešna pretpostavka da je zečje krzno nusproizvod mesne industrije, što nije točno.

Studenti svoje radove mogu prijaviti do 9. travnja 2010. godine, nakon čega će ih, uz ostale radove, ocijeniti stručnjaci dizajna i marketinga. Natjecanje će se održati u dvjema fazama, Regionalno natjecanje i Međunarodno natjecanje. Tri najbolja finalista regionalnog natjecanja automatski će sudjelovati u internetskoj 'Nagradi po izboru publike' i međunarodnom natjecanju za izbor 'Velike nagrade' koja iznosi 1.000 američkih dolara u gotovini. Pobjednički radovi bit će promovirani na razini državnih i međunarodnih web stranica, na izložbama i on-line izložbama.

Finalisti će također biti prijavljeni za 'Nagradu po izboru publike', a za njih će javnost glasovati putem interneta. Do kraja mjeseca studenog otvoreno je glasovanje publike za najbolji studentski rad iz 2009. godine.

Prijatelji životinja pozivaju građane da glas za omiljeni pobjednički dizajn daju putem web stranice www.prijatelji-zivotinja.hr ili na službenim stranicama natječaja www.designagainstfur.com.

DAF 2009 - izložba2DAF 2009 - izložba3DAF 2009 - izložba 4 [ 495.80 Kb ]

DAF 2009 - Andrija Sarić [ 94.78 Kb ]DAF 2009 - Andrej Radišić [ 16.79 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting