Skroviti život miševa i štakora

| More

Vrlo inteligentni glodavci, miševi i štakori po prirodi su učenici koji se odlikuju brzim učenjem i razumijevanjem različitih koncepata. Štakori su, dakako, manji od pasa, ali su gotovo jednako sposobni razmišljati o stvarima te ih shvaćati i razumijevati! I, iako su štakori mnogo manji od slonova, imaju odlično pamćenje. Iako im je vid loš - kada jednom nauče određenu rutu, nikada je ne zaborave!

I štakori i miševi su vrlo društvene životinje. Zbližavaju se, vole svoju obitelj i vrlo se lako vežu za ljude koji ih imaju kao kućne ljubimce, vraćajući im istu onu ljubav koju i primaju. Mnogi štakori vole kad ih se mazi, masira ili počeška iza uha. Mužjaci štakora često se udobno smjeste u ljudskom krilu tražeći dodir. Iako su ženke štakora jednako privržene kao i mužjaci, vrlo su energične i radoznale. Štakori općenito vole ljubazne ljude i često će se motati okolo čekajući da ih se primijeti, podigne i pomazi. Veze između štakora i čovjeka toliko su snažne da, ako ga poklonite nekome drugome ili jednostavno zaboravite, vaš štakorčić može umrijeti.

Studije su dokazale da štakori pokazuju suosjećanje kada drugi štakor ili čovjek trpi bol. Ljudi koji drže štakore kao kućne životinje kažu da su te životinje vrlo altruistična bića koja će pokušati pomoći u nevolji.

Štakori i miševi imaju prava!

Predviđa se da se samo u SAD-u svake godine u eksperimentima ubiju deseci milijuna štakora i miševa. Rastom popularnosti genetskog inženjeringa ovaj broj se povećava. Ova mala osjetljiva bića nisu zaštićena niti Zakonom o dobrobiti životinja, iz kojeg su, nažalost, izuzete ptice, glodavci i sve hladnokrvne životinje.

Miševi i štakori su vrlo kompleksne, jedinstvene i društvene individue koje mogu doživjeti širok raspon emocija. Oni zaslužuju naše poštovanje, suosjećanje i zaštitu.

Milijuni pasa, mačaka, zečeva i drugih životinja koje pate u laboratorijima trebaju vašu pomoć.

Jeste li znali?

Vezane teme

Miš [ 12.96 Kb ]Bijeli miš s čipom [ 22.18 Kb ]Štakor [ 13.92 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting