Intervju s bio&bio trgovinama, glavnim sponzorom 7. VegeSajma

| More

Drago nam je što su bio&bio trgovine dugogodišnji i stalni sudionik VegeSajma. Možete li nam reći kako ste se odlučili za generalno sponzorstvo ovogodišnjeg VegeSajma?

bio&bio trgovine izlagači su na VegeSajmu od prvoga dana. Podržavamo inicijative Prijatelja Životinja i napore koji se ulažu u konkretne akcije za dobrobit životinja i podizanje svijesti o veganstvu kao etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivog životnog stila. bio&bio trgovine izrasle su iz nevladine udruge koja je promicala pitanja utjecaja čovjeka na ekologiju, posebice utjecaja prehrane na zdravlje i okoliš. Iako smo trgovina, naša primarna promocija usmjerena je na edukaciju kupaca o tome kako mogu svojim odlukama mijenjati svijet. Posebice smo istu intenzivirali ove godine, i zbog obilježavanja 15 godina rada pod bio&bio brandom ali i zbog strmoglavih smjerova koje čovječanstvo ima u prekomjernom korištenju Planeta u vremenima kada je toliko puno boljih izbora za zdravlje ljudi, životinja i Prirode. Svakako pogledajte našu infografiku i šerajte dalje!

S kojim veganskim proizvodima ćete se predstaviti na VegeSajmu 2018?

bio&bio trgovine jedini su sustav koji ima lanac trgovina povezan s vlastitom farmom i to ni manje ni više s najstarijom organskom farmom u Hrvatskoj koja ima tradiciju ekološkog uzgoja od 30 godina! Ova farma je jedna od rijetkih veganskih sustava koji ne koriste životinje za zatvoreni sustav održive proizvodnje. Na našem imanju Zrno proizvode se predivne veganske delicije i još poznatiji kruh kojeg ćemo izložiti na sajmu, kao i mnoge namirnice za svakodnevnu prehranu, posebice laganu, ljetnu i mediteransku po sjajnim cijenama za premium kvalitetu.

Kakvo je vaše razmišljanje o veganstvu koje diljem svijeta doživljava renesansu i nagli porast te kako ste vi kao tvrtka odlučili pratiti eksploziju novih veganskih proizvoda koji se mogu naći u trgovinama od Sjeverne Amerike do Australije?

bio&bio kriteriji odabira namirnica obuhvaćaju primani fokus i važnost organske kvalitete, provjerene i potvrđene relevantnim certifikatima te cjelovitim sastojcima u proizvodima na našim policama. Veganstvo je dodatni filter koji nam je također u primarnom fokusu kod odabira proizvoda u bio&bio ponudi. Veganski trend je sjajan no, samo ako je praćen s etičkim normama spram ljudi, samo ako ga prati kritičnost da sse ne podržavaju proizvodi niske kvalitete iza kojih stoji ljudska patnja i potplaćenost, te ako je praćen sa osviještenom dimenzijom sastava veganskog proizvoda. Rafinirani šećer, brašno, visoko procesirane namirnice pune aditiva te konvencionalni proizvodi s tragovima pesticida, neurotokisna i sintetskih sastojaka ne bi smjeli biti podržani od veganskog pokreta. bio&bio želi ujediniti puno kriterija i prosijati ponudu na organske, cjelovite primarno veganske proizvode s fair-trade principima proizvodnje birajući što je moguće više lokalnih proizvoda. Osim proizvoda s naše farme, tu je i preko 1.000 proizvoda sa oko 100 domaćih poljoprivrednih gospodarstava.

Želite li nešto poručiti vašim kupcima i posjetiteljima vašega štanda na VegeSajmu?

Upoznajte nas! Na VegeSajmu na raspolaganju će vam biti bio&bio tim koji se kontinuirano educira, a u kojemu se nalaze i nutricionisti, aromaterapeuti, fitoterapeuti... Uz pomoć educiranih i stručnih bio&bio savjetnika, lako ćete saznati dobar savjet kako balansirati prehranu baziranu na biljnim namirnicama ali i kako odabrati idealan prirodni dodatak prehrani prilagođen upravo vašim potrebama.

bio%bio, ZeGeVege, VegeSajam [ 436.14 Kb ]bio&bio, ZeGeVege, VegeSajam [ 341.30 Kb ]bio%bio, ZeGeVege, VegeSajam [ 286.01 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting