01.07.05. Prijava Veterinarskoj inspekciji - trgovine Roberto

| More

VETERINARSKI URED GRADA ZAGREBA
n/r g. Željko Devčić
Av. Dubrovnik 12
10000 Zagreb

PRIJAVA

Poštovani gospodine Devčić,

nakon više dojava građana udruzi i medijima te vlastitog uvida, želimo Vam skrenuti pozornost na neprimjereno držanje i postupanje prema životinjama radi iskorištavanju u svrhu ostvarivanja profita u trgovinama obućom Roberto.

Naime, trgovine obućom Roberto u Ilici 23 i Gundulićevoj 3, u izlozima drže okrugle posude sa zlatnim ribicama, kao izloške među obućom koja se tamo prodaje. Nakon što je jedna aktivistica Udruge došla upozoriti djelatnice trgovine u Ilici 23 da maknu ribice iz izloga zbog neprimjerenosti takvog postupanja i rekla kako će pozvati na uvid Veterinarsku inspekciju, jedna je posuda maknuta, ali su druge posude i dalje ostale u izlozima obiju trgovina.

Ribice su stavljene u okrugle posude u kojima se neprekidno vrte u krug, a koje ne zadovoljavaju osnovne standarde držanja ribica te su izložene suncu koje grije izlog trgovina, a kako je riječ o trgovinama s frekventnim prometom, opravdano sumnjamo da se ribicama niti ne mijenja voda te da se ne vodi ni najmanja briga o njihovoj dobrobiti, zdravlju i životu.

Smatramo neprihvatljivim korištenje životinja u promidžbene svrhe na način da ih se prisiljava na neprirodno ponašanje i da ih se drži u nezadovoljavajućim i ponižavajućim uvjetima, kao i držanje živih životinja kao izložaka u izlozima trgovina. Članak 20. i članak 23. postojećeg Zakona o dobrobiti životinja predviđaju sankcioniranje takvog korištenja životinja.

S tim u svezi molimo Vas da hitno ispitate čitav slučaj i poduzmete odgovarajuće mjere za pomoć životinjama i sankcioniranje ovakvog postupanja prema životinjama.

Unaprijed Vam zahvaljujući, molimo Vas da nas pismenim putem obavijestite o izvješću veterinarske inspekcije.

S poštovanjem,

Luka Oman
Prijatelji životinja

U Zagrebu, 1. srpnja 2005.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting