Predsjednik Udruge imenovan posebnim savjetnikom ministra poljoprivrede

| More

Na prijedlog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske na temelju članka 23. stavka 7. Zakona o Vladi RH, Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja imenovan je posebnim savjetnikom ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja. Imenovanje su pozdravile udruge za zaštitu životinja, kao volonteri koji spašavaju životinje diljem Hrvatske.

Udruga Prijatelji životinja i druge udruge zahvaljuju ministru Tolušiću i Ministarstvu poljoprivrede što su prepoznali uporan dugogodišnji rad, veliko zalaganje za dobrobit životinja i značajne rezultate koje je Udruga u 17 godina postojanja postigla u poboljšanju zaštite životinja u Hrvatskoj. Između ostalog, Prijatelji životinja intenzivno rade na donošenju i izmjeni zakonskih propisa vezanih uz zaštitu životinja te njihovoj provedbi, u čemu imaju odlične rezultate. Udruga godinama radi na poboljšanju zaštite životinja kroz sudjelovanje u povjerenstvima za izradu i izmjene Zakona o zaštiti životinja i na ostalim pravilnicima pri Ministarstvu poljoprivrede. Luka Oman i udruga Prijatelji životinja nastavit će svoja zalaganja za prava i zaštitu životinja isto kao i do sada te ovo imenovanje samo daje veću priliku za podizanje standarda zaštite životinja.

Povodom imenovanja predstavnika Udruge za ministrova posebnog savjetnika, Prijatelji životinja ponosni su što ministar Tolušić cijeni njihov rad i zahvalni što je kroz dosadašnju suradnju i podršku inicijativama za dobrobit životinja pokazao iskreno zanimanje za unaprjeđenje zaštite životinja u Hrvatskoj. Luka Oman savjetničku dužnost obavljat će savjesno i odgovorno, s ciljem daljnjih pozitivnih pomaka za životinje i ljude.

"Želim biti ovdje za sve gradove, općine i županije, želim im pomoći da provedu Zakon o zaštiti životinja, smanje patnju i broj napuštenih životinja te u konačnici uštede novce u svojim proračunima koje mogu iskoristiti za druge projekte važne za razvoj njihovih sredina. Vjerujem kako će u meni prepoznati saveznika i kako ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem smanjiti patnju životinja i utjecati na svijest svih naših sugrađana kada je odnos prema životinjama u pitanju." - govori Luka Oman.

Trenutni prioriteti kao savjetniku za područje zaštite životinja biti će provedba Zakona o zaštiti životinja poput kontrole mikročipiranja u svim gradovima i općinama i drugih obveza i alata koje Zakon o zaštiti životinja propisuje i omogućuje. Ovim imenovanjem prepoznaje se želja Ministarstva i ministra Tolušića da Zakon o zaštiti životinja bude što kvalitetniji te da se naglasak stavi na njegovu provedbu.

Podršku imenovanju dala je i Mreža za zaštitu životinja koja okuplja 27 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske koje su samo u prošloj godini spasili 4899 pasa i mačaka od sigurne i spore smrti na ulici.

S obzirom na očekivanja, Luka Oman vjerodostojno će se zalagati za zaštitu životinja i opće dobro, a budući da je i vegan, u potpunosti će i osobnim primjerom biti snažan glas za životinje te nastaviti dosljedno raditi na podizanju razine svijesti o zaštiti životinja.

Luka Oman savjetničku dužnost obavljat će bez zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu poljoprivrede i bez naknade za rad. Prema rješenju, svoju funkciju obavljat će od 1. travnja.

Objavljeno: ožujak 2018.

Imenovanje za savjetnika ministra poljoprivrede [ 176.52 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting