10.03.21. Prijava - zlostavljanje psa u Vrsaru

| More

Državni inspektorat Republike Hrvatske
Sektor veterinarske inspekcije
Šubićeva 29
10 000 Zagreb

Predmet: Zlostavljanje psa u Vrsaru

Poštovani,

prosljeđujemo Vam mail kojeg smo anonimno zaprimili 10. ožujka 2021. U njemu se ističe da g. Z. K., Vrsar posjeduje mladog psa koji izgledno nije čipiran niti cijepljen, a kojeg gospodin učestalo fizički zlostavlja. Ono što je posebno zabrinjavajuće u mailu su navodi da se lokalna veterinarska inspekcija oglušuje na pozive i ne reagira na dojave.

Poštovani,

pišem sa Istarskog podrucja. Stravična situacija koja se dešava se odnosi na općinu Vrsar. U istoj toj općini živi Z. K. na adresi XX. Čovjek koji svoj novac zarađuje klanjem i okretanjem ražnjeva za pojedince koji ga zovu, ali neslužbeno. Isti taj čovjek si je priskrbio psa, pretpostavljam iz neke ilegalne uzgajivačnice. Pas je štene, ali je veliki, te sigurno nije niti cijepljen niti čipiran. U nastavku šaljem slike, jer ne znam koje je pasmine. Neki dan ga je izšutirao jer se štene zadržalo sa psom od susjeda na putu, kada ga je dozivao.

Podigao je prvo ruku, pa je počeo onda nogama da ga gazi, kad je štene došlo do njega i od straha se upisalo i bacilo na leđa. Ovo su stravične situacije koje se dešavaju u našem okruženju, a ponavljaju se konstantno. Pomoći od nikoga. Veterinarski inspektor niti se javlja na tel., niti odgovara na mailove, niti otvara vrata svog ureda, a isto je tako sa komunalnim odjelom samoga grda. Već znaju koji su pojedinci koji će zvati radi životinja i nitko se ne javlja, ne primaju stranke, ne odgovara na upite mailom. Za policiju da i ne govorim. Molim za anonimnost ovoga maila, ali i za pomoć tim životinjama!

Molimo da izvršite nadzor te da pošaljete zaposlenika koji nije sa tog područja budući da je evidentno da se u ovakvom manjem mjestu svi međusobno poznaju i ne žele jedni drugima zamjerati.

Molimo da nas obavijestite o postupanju.

S poštovanjem,

Lorena Herceg
Prijatelji životinja

Prijava poslana 10. ožujka 2021. na e-mail: online-prijave@dirh.hr

Odgovor veterinarske inspekcije zaprimljen 19. ožujka 2021.:

Odgovor inspekcije_Vrsar [ 171.40 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting