Izjave o dupinarijima i akvarijima

| More

Scott Trimingham (Sea Shepherd Conservation Society)
Sea World of San Diego i ostali zabavni parkovi s morskim životinjama love nevine i zdrave dupine i kitove, izdvajajući ih iz kompleksnih društvenih zajednica s kojima preplivaju i do 160 kilometara dnevno. Stavljaju ih u bazene i hrane smrznutom ribom, a onda se pitaju zašto pate od niza različitih tjelesnih i psiholoških bolesti i u prosjeku požive tek 5,8 godina!

Dr. Naomi A. Rose, stručnjakinja za morske sisavce
Zabavni parkovi i akvariji tvrde da držanje životinja u zatočeništvu pruža životinjama zaštitu, prikazujući pritom njihova prirodna prebivališta kao opasnu okolinu prepunu zagađenja, grabežljivaca i parazita... Zajednice životinja stvorene u zatočeništvu neprirodne su, jer se u takvim uvjetima nerijetko miješaju životinje različitih vrsta, odvaja ih se prema spolu, ili se miješaju životinje koje se u prirodi nikada ne može vidjeti u takvim zajednicama. Novorođene životinje prerano se odvajaju od majki i stavljaju u prostor koji ne odgovara njihovim prirodnim zahtjevima.... Unatoč tome zabavni parkovi vrlo često navode da životinje drže u zdravim i normalnim društvenim zajednicama! Istina je drukčija: te životinje muči se držanjem u premalenim prostorima, tjera ih se na sudjelovanje u predstavama, te im se time skraćuje životni vijek. (iz The Animals' Agenda)

Ric O'Barry, bivši trener dupina za seriju Flipper
Reći će vam da zabavni parkovi s dupinima imaju obrazovnu vrijednost, ali jedino što nekoga mogu naučiti jest kako prepoznati umjetnost ljudske okrutnosti.

Jacques-Yves Cousteau
Došlo je vrijeme za stvaranje moralnog kodeksa koji će uređivati način na koji se odnosimo kako prema životinjama na kopnu tako i prema tim velikim bićima mora. Iskreno se nadamo se da će se to jednom obistiniti.
Ako će ljudska civilizacija izvršiti invaziju na vode ovoga planeta, onda prije svega neka sa sobom ponese poruku poštovanja - poštovanja prema svakom životu.
(iz The Whale: Mighty Monarch of the Sea)

Nick Carter, bivši pjevač Backstreet Boys i Posebni ambasador UN-a za kampanju 'Godina dupina'
Doista sam uzbuđen, također i malo nervozan zbog ovolike odgovornosti - to je konkretan posao. Postoje odgovornosti i obveze koje moram preuzeti da bih postao glasnogovornik dupina, kitova i pitanja zaštite, a očekivanja su uistinu velika. Svi vole dupine. Ipak, još uvijek idemo prema njihovom istrebljenju.

Orke izvode točku [ 53.26 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting