Idemo na more!

| More

Uz ljetne vrućine što nas polako pritišću, prvi sretnici se već spremaju put mora. Što ćemo nositi sa sobom otprilike znamo, ali kamo s našim psom ili mačkom u ovaj zao čas?! Hoćemo li ih povesti s nama ili ne?

Imate li uvjete u kojima ih možete držati, povedite ih sa sobom - promjena će im goditi jednako kao i vama, a kao vaši vjerni pratitelji jednako su je i zaslužili. No, ako takvih uvjeta nema, bolje je ostaviti ih doma - zbrinute.

U tu svrhu bi vam mogli uskočiti rođaci ili prijatelji kojima briga za vašeg četveronožnog prijatelja ne predstavlja problem odnosno opterećenje. Ako pak takvih nema, dobro će rješenje biti netko tko bi se brinuo za njega u vašoj odsutnosti za određenu novčanu naknadu.

U ovom slučaju možete se osloniti na tzv. hotele za pse i mačke, ili privatnu osoba koja u svoj stan povremeno prima poneku životinju na zbrinjavanje. Najčešće su to ljudi koji i inače rade sa životinjama i, što je još važnije, koji ih vole. Za takve ustanove i pojedince raspitajte se kod svog veterinara, on će vas najbolje uputiti.

Ako ste odlučili da vaš četveronožac ipak ide s vama, pobrinite se da mu osigurate što lakše i podnošljivije uvjete za put. Posebnu pozornost obratite sljedećem:

Za mačku vrijedi isto kao i za psa, samo je poželjno da mačku smjestite u putni kontejner, jer neke se vole šetati po autu, a to bi moglo ugroziti sigurnost na putu.

Dakle, što god činili, krenuli s vašim psom ili mačkom na godišnji odmor ili ne, ne ostavljajte vašu životinju nezbrinutu!

Ne prepuštajte njihovu sudbinu okrutnom zakonu ulice koji nakon tjedana gladi, žeđi, iscrpljenosti, straha, neshvaćanja, divljih prolaznika, samoće i nezamislive bijede najčešće završava smrtonosnom injekcijom ili pod kotačima nekog automobila.

Ne dopustite da ravnopravni član vaše obitelji zbog nekoliko dana uživanja postane društveni problem i samo iz tog razloga bude usmrćen.

To je najmanje što možete učiniti za njegovu doživotnu vjernost i odanost.

Vezane teme

Pas u šinteraju [ 35.41 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting