18.04.23. Prva najava VegeSajama

| More

Prijatelji životinja najavljuju 12.VegeSajam koji će se ove godine održati na Europskom trgu u Zagrebu

- 3. lipnja 2023, subota, 8 do 21 sat; bogata ponuda biljnih proizvoda i jela za održivost i suosjećanje

Ovogodišnji 12. po redu VegeSajam održat će se na Europskom trgu u Zagrebu i to u subotu, 3. lipnja od 8 do 21 sat. VegeSajam nastavlja sa edukativnim sadržajem i ciljem da upozna građane s ponudom i prednostima veganskih proizvoda i jela, donoseći i ove godine dašak pozitivne atmosfere u središte Zagreba.

Prijatelji životinja kao organizatori VegeSajma, nastojat će posjetiteljima približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način – ponudom isključivo biljne hrane za zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ili pojesti nešto „s nogu”. „Ove godine pripremamo novi veliki edukativni putokaz na Trgu bana Jelačića sa zanimljivim informacijama koji će mnoge prolaznike odvesti na Europski trg, a ukusna hrana i odličan sadržaj i program popraćen glazbom će ih svakako tamo i zadržati“ – zaključuju iz Udruge.

Na VegeSajmu predstavit će se etički i ekološki osviješteni proizvođači i dobavljači biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, kao i mali proizvođači poljoprivrednih i ekoloških proizvoda. Nudit će se gotovi topli ili hladni obroci i osvježenja te razni prehrambeni proizvodi biljnog podrijetla. Oni željni egzotičnih namirnica moći će kušati jela Bliskog istoka ili kupiti razno tropsko voće.

Posebno mjesto na VegeSajmu zauzimat će i edukativni štand Prijatelja životinja na kojemu će biti moguće dobiti sve informacije i savjete o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, udomljavanju napuštenih životinja, veganskom načinu života, očuvanju okoliša i volontiranju. VegeSajam specifičan je i po tome što će se na njemu predstaviti i nositelji V-oznake. V-label, europska vegetarijanska oznaka, jedinstvena je oznaka kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) dodjeljuje već preko 20 godina. Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla, kao i mjesta na kojima takve proizvode mogu konzumirati. V-oznaka i u Hrvatskoj postaje sve popularnija i primamljiva sve većem broju proizvođača i kupaca.

12. VegeSajam ujedno je i najava 15. ZeGeVege festivala održivog življenja koji će se održati početkom rujna, također na zagrebačkome Europskom trgu. „VegeSajam je prava mala veganska riznica za sve koji žele promijeniti svoje navike u korist vlastitoga zdravlja, životinja i okoliša. Kroz ukusnu hranu i proizvode želimo sve upoznati s veganstvom koje nam je nužno za bolju budućnost i ostanak svijeta kakvog želimo sa svim svojim ljepotama i bioraznolikosti. Usput, VegeSajam pruža dobru zabavu i zanimljivosti kroz degustaciju i razne promocije. Zato pozivamo sve da dođu po važne informacije, malo pozitivne energije i vedrine u subotu, 3. lipnja na Europski trg”, poručuju Prijatelji životinja.

VegeSajam u skladu je sa Niskougljičnom strategijom i njezinim mjerama vezanim za promociju proizvodnje i promocije biljnih proizvoda koja je proglašena 2021. godine u Hrvatskom Saboru. Okretanje veganskim proizvodima nužno je za opstanak i prestanak uništenja jedinog nam planeta. Svaki korak u tom smjeru iznimno je bitan, a VegeSajam može biti dobar izvor informacija i konkretan poticaj.

VegeSajam 2022_foto: Matej Čelar [ 148.48 Kb ]VegeSajam 2022_foto: Matej Čelar [ 288.41 Kb ]

Vezane teme

VegeSajam 2021- fotografije [ 1.21 Mb ]VegeSajam 2021- fotografije [ 762.40 Kb ]

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting