(R)evolucija mesa - brošura

| More

Prije 15-ak godina bili bismo prilično iznenađeni kada bismo ušli u restoran brze hrane i na jelovniku pronašli biljni mesni burger gotovo identičnog izgleda, teksture i mirisa kao životinjski ili pak zavirili u hladnjak u supermarketu i vidjeli sočnu, „žlundravu” i masnu, ali u potpunosti biljnu kobasicu za pečenje. Većina restorana do nedavno bila je „rezervirana” samo za mesojede. Vegani, vegetarijanci i oni koji ne žele u svakom obroku jesti životinjsko meso redovito bi ostajali gladni uz pokoju salatu ili prilog poput pomfrita i povrća na žaru.

Danas možemo reći da smo dosegnuli prekretnicu i da je u tijeku prava (r)evolucija mesa! Ponuda mesnih proizvoda biljnog podrijetla postala je nevjerojatna. Kuhari i inovatori sve više eksperimentiraju s biljnim sastojcima kako bi stvorili raznovrsna i ukusna veganska jela.

Vodič pred vama izvrstan je izvor informacija za sve one koji se žele upoznati s vrstama biljnoga mesa te saznati nešto o povijesti biljnoga mesa i svim ostalim vrstama tzv. alternativnih proteina, poput kultiviranoga mesa ili mesnih proizvoda poboljšanih procesom fermentacije. Vodič donosi razne korisne informacije, zanimljive recepte i konkretne podatke, koji će vas, nadamo se, potaknuti na proširenje veganske ponude i proširenje ponude mesnih jela biljnoga podrijetla.

Pomoći će vam i u boljem razumijevanju prednosti raznih vrsta biljnih mesa, mogućnostima njihove upotrebe te vas informirati o karakteristikama i vrstama opcija dostupnih na hrvatskome tržištu.

revolucija mesa

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting