Juhe i variva
Christina Pirello
Planetopija d.o.o., Zagreb, 2017.
Guste, bistre, povrtne, pikantne, blage, s mahunarkama, s tjesteninom… juhe su obavezne na meniju u sva godišnja doba. Juha ili bogato varivo najbrže će nas nahraniti, ali i utjecati na naše raspoloženje, pa ovisno o sastojcima i načinima pripreme može potaknuti živahan razgovor za stolom ili nas opustiti, otvoriti nam apetit ili nas zasititi kao samostalan obrok. Ova knjiga nastala je kao plod strasti i dugogodišnjeg iskustva Christine Pirello i Planetopijine želje da u biblioteci Mirisi i okusi Makronove donosi uvijek nove jednostavne i zdrave recepte. Christina Pirello ima bogato znanje i iskustvo u makrobiotici koju spaja s gurmanskim okusima. Od limunaste juhe od poriluka, pjenušave juhe od mrkve do toskanske juhe s kruhom i bogatih variva s mahunarkama, u ovoj će se knjizi naći juha za svačiji ukus, najbolje od najboljega na žlicu iz kuhinje temperamentne Amerikanke irskih korijena.