Prirodno i slatko
Jadranka Boban Pejić
Planetopija, Zagreb, 2006.
Slatko je naša prirodna potreba - organizam od svih okusa osobito treba upravo slatkasti. Slatko opušta organizam. No nakon konzumiranja različitih vrsta slatkiša često se osjećamo krivima, a nerijetko se i razbolimo. Uvjerite se da se ukusne kreme, pite, kolači i torte mogu napraviti s potpuno prirodnim i nerafiniranim sastojcima, mnogo pogodnijima za zdravlje koji neće stvoriti ovisnost o slatkom. Nemojte odustati samo zato što niste navikli koristiti neke sastojke ili zato što ih treba kupiti u trgovini koja nije usput! Deserti bez šecera, jaja, mliječnih i rafiniranih proizvoda mogu biti jedan od vaših najznačajnijih koraka ka kvalitetnijem i zdravijem življenju. I nećete se više osjećati krivima! Knjiga sadrži više od 150 recepata i donosi tridesetak fotografija u boji.