Naša tradicijska jela na zdraviji način

| More

Zlata Nanić

VBZ d.o.o., Zagreb, 2002.

Manešta, musaka, sarma, punjene paprike…, zar je moguće takve stvari napraviti bez namirnica životinjskoga podrijetla?

Zar je moguće očuvati tradiciju, a time i sačuvati svoje zdravlje?

Zlata Nanić to definitivno potvrđuje svojim dugogodišnjim radom i knjigama kao što je ova. Prava tradicijska jela na zdravi način bez muke i velikih izdataka. Sve što su nam naše bake i none kuhale kada smo bili mali, sada možemo mi njima skuhati na mnogo zdraviji način. Dokaz je to da vegetarijanstvo i veganstvo nisu nekakav egzotičan načini prehrane, da nije potrebno okretati kuhinju naglavačke i pohađati skupe tečajeve kuhanja kako bi se zdravije hranili. Jedino je potrebna želja za zdravljem i otvorenost malim izmjenama.

Juhe, glavna jela, prilozi, deserti… i druga jela spremljena na tradicionalan i zdrav način. Knjiga vas jednostavnim receptima uvodi u novi svijet tradicije. Kratkim i jednostavnim uputama objašnjava koja se namirnica čime može zamijeniti kako bi obrok bio zdraviji i prirodniji, odnosno kako bi uz meso životinja izbacili iz prehrane i mlijeko jaja i med, odnosno sve namirnice životinjskoga podrijetla. Tako vas uči pravilnom odabiru zdrave, i za vaše tijelo prihvatljivije namirnice.

Ukratko knjiga koju će zavoljeti i iskusni i početnici u zdravom načinu života.

Vezane teme

Literatura - Zlata Nanić: Naša tradicijska jela na zdraviji način [ 133.48 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke