Naša tradicijska jela na zdraviji način
Zlata Nanić
VBZ d.o.o., Zagreb, 2002.
Manešta, musaka, sarma, punjene paprike…, zar je moguće takve stvari napraviti bez namirnica životinjskoga podrijetla?
Zar je moguće očuvati tradiciju, a time i sačuvati svoje zdravlje?
Zlata Nanić to definitivno potvrđuje svojim dugogodišnjim radom i knjigama kao što je ova. Prava tradicijska jela na zdravi način bez muke i velikih izdataka. Sve što su nam naše bake i none kuhale kada smo bili mali, sada možemo mi njima skuhati na mnogo zdraviji način. Dokaz je to da vegetarijanstvo i veganstvo nisu nekakav egzotičan načini prehrane, da nije potrebno okretati kuhinju naglavačke i pohađati skupe tečajeve kuhanja kako bi se zdravije hranili. Jedino je potrebna želja za zdravljem i otvorenost malim izmjenama.
Juhe, glavna jela, prilozi, deserti… i druga jela spremljena na tradicionalan i zdrav način. Knjiga vas jednostavnim receptima uvodi u novi svijet tradicije. Kratkim i jednostavnim uputama objašnjava koja se namirnica čime može zamijeniti kako bi obrok bio zdraviji i prirodniji, odnosno kako bi uz meso životinja izbacili iz prehrane i mlijeko jaja i med, odnosno sve namirnice životinjskoga podrijetla. Tako vas uči pravilnom odabiru zdrave, i za vaše tijelo prihvatljivije namirnice.
Ukratko knjiga koju će zavoljeti i iskusni i početnici u zdravom načinu života.