Zapisnik s trećeg sastanka

| More

3. sastanak hrvatske Mreže protiv napuštanja životinja

ZAPISNIK

Mjesto održavanja: Gradsko sklonište na napuštene životinje grada Zagreba, Franjčevićeva 43, Dumovec

Datum i vrijeme održavanja: 08.11.2008., 11 sati

Prisutni: Članovi udruga i voditelji skloništa prema listi u prilogu ovog zapisnika

Sažetak sastanka:

Na sastanku je osim navedenih bio nazočan i g. Volker Fritzmeier koji u Njemačkoj vodi udrugu za pomoć projektima zaštite životinja u Hrvatskoj. U svom kratkom predavanju predstavio je rad svoje udruge, osvrnuo se na situaciju pitanja zaštita životinja u Hrvatskoj te prezentirao prijedlog projekta koordiniranja udruga za zaštitu životinja na području RH. Funkcija takve koordinacije bilo bi zastupanje interesa hrvatskih udruga za zaštitu životinja, jedinstveno medijsko djelovanje i prezentacija udruga te suradnja s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (u čijoj je ingerenciji zaštita životinja) na izradi i donošenju zakonskih prijedloga vezanih za zaštitu životinja. Također, koordiniranje bi rezultiralo dijeljenjem informacija i razmjenom iskustava pojedinih udruga.

Nakon predavanja, voditeljica skloništa u Dumovcu, dipl. vet. Tatjana Zajec ukratko je opisala ustrojstvo skloništa te povela prisutne u obilazak objekata i usput odgovarala na postavljena pitanja.

Nakon obilaska skloništa otvorena je diskusija koja je stavila naglasak na nekoliko pitanja
i problema te donijela određene prijedloge i zaključke:

Zaključak:

Na sastanku je izneseno nekoliko glavnih prijedloga – potreba za koordiniranjem udruga i voditelja skloništa (trenutno Mreža funkcionira tako da udruga Prijatelji životinja vodi Mrežu vodeći popis udruga i kontakte, šaljući informacije i organizirajući redovne sastanke, a organiziran je i jedan javni skup udruga iz Mreže); udruga Prijatelji životinja sastavit će zajedničko pismo vezano za neprovođenje Zakona o zaštiti životinja i dati ga na uvid članovima Mreže; potreba za kvalitetnijim angažmanom u prezentaciji životinja i skloništa što će rezultirati boljom reputacijom i uspješnijim udomljavanjem; dogovorena tema za idući sastanka je preventivno djelovanje u cilju smanjenja populacije životinja kroz promoviranje obveze kastracije/sterilizacije životinja.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting