Što je to rendering plant?

| More

Tisuće mrtvih mačaka i pasa (eutaniziranih iz veterinarskih stanica, raznih laboratorijskih pokusa, s ulica itd.), glave i papci stoke; ovce, svinje, konji, tvorovi, štakori, rakuni plus milijuni crva koji plaze po leševima, zatim otpad od peradi, ostaci pokvarenih mesnih proizvoda iz trgovina prešaju se u velikoj čeličnoj jami te se kuhaju prvo na 90, pa na 270 stupnjeva, pri čemu se dehidriraju i izdvaja se mast.

Nakon toga masa se melje u prah, izbacuje se krzno i dlaka životinja te veći komadi kostiju. Proces se provodi 24 sata dnevno 7 dana u tjednu bez prestanka.

Rezultat procesa su uglavnom tri grupe proizvoda: reciklirano meso u prahu, mast i kosti u prahu (s komadićima).

I što s tim sada? Pa, Američki veterinarski institut kaže: 'Reciklirano meso i kosti u prahu koriste se kao izvor proteina i drugih nutricionističkih sastojaka u prehrani peradi, svinja, stoke, ovaca, ribe i u hrani za kućne ljubimce. Mast se također daje životinjama kao izvor dodatne energije.'

Samo u SAD-u godišnje se proizvede oko 20 milijuna tona recikliranog mesa. Prema statistikama USDA-a iz 1991. godine, proizvodi rendering plant-a koriste se u slijedećim postocima:

U proces recikliranja preko otrovane stoke ulaze također i pesticidi, insekticid Dursban, antibiotici, preko riba DDT i drugi organski fosfati koji su nataloženi u tijelu riba, zatim otrovi od eutanazije, insekticidi od deratizacije, plastična ambalaža pokvarenog mesa iz trgovina, ogrlice kućnih ljubimaca, kirurške igle, pincete i sl. što su teški metali jer nije ekonomski isplativo sve to izdvajati.

Što se tiče zakonske strane, vlada je upoznata u potpunosti sa industrijom recikliranja mesa, ali s obzirom na opseg mesne prehrambene industrije, zakoni su samoregulirajući od strane industrije tj. sami ih donose i sprovode. Ipak, postoje i sanitarni inspektori koji u recikliranom mesu provjeravaju nivo fosfora, kalcija i proteina, ALI NE I KOLIČINU TOKSINA!! Osim toga,. u Kaliforniji, primjerice, hranu koju jede 30 mil. ljudi kontrolira samo 8 inspektora!

Korišteni su izvadci iz knjige The Dark Side of Recycling

Vezane teme

Rendering plant 1 [ 25.40 Kb ]Rendering plant 2 [ 30.31 Kb ]Mačke ubijene nakon pokusa [ 22.61 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting