ZeGeVege intervju: bio&bio trgovine

| More

Kao „veteranima“ u Hrvatskoj na području zdrave hrane i tvrtki s najvećim lancem specijaliziranih trgovina, koji su vaši dojmovi o porastu broja vegetarijanaca i vegana u Hrvatskoj te kako se taj porast odražava na potražnju veganskih proizvoda u bio&bio trgovinama?

Sve je više osoba koje pitanje prehrane promatraju iz kuta: kako ono što biram za svoju prehranu utječe na okoliš? Ovakvo pitanje dolazi, naravno, od svijesti da bez zdravog okoliša niti mi ne možemo biti zdravi te da naši svakodnevni izbori u prehrani itekako utječu na način kako se hrana proizvodi. U tom smislu kombinacija veganskog&organskog tj. ekološkog načela dobitna je kombinacija i za zdravlje okoliša i za zdravlje pojedinca. Upravo iz tih razloga i vlastite filozofije življenja mi od početka ne držimo mesne proizvode u trgovinama te sve više povećavamo veganske proizvode jer to sve više traže i kupci uz naše osnovno načelo da veganski proizvod mora imati i certifikat ekološkog uzgoja. Već sada možemo reći da imamo najveću ponudu veganskih ekoloških proizvoda u Hrvatskoj.

S obzirom da ste već dugi niz godina jedan od partnera i najvećih izlagača na ZeGeVegeu, jeste li primijetili kakve promjene u općem ozračju koje ga okružuje? Postavljaju li posjetitelji neka nova pitanja, traže li specifične, manje poznate proizvode?

S velikim zadovoljstvom cijela naša neformalna grupacija dolazi na ZeGeVege (Zrno koje je nastarije ekološko imanje i veganski bistro, Planetopija, Makronova i bio&bio). Oduvijek nas najviše inspiriraju individualne transformacije ka pozitivnijem, ekologičnijem i humanijem življenju pa nam je drago vidjeti da su posjetitelji sve otvoreniji ka promjenama u osobnom življenju. Lijepo je vidjeti da sve više ljudi prepoznaje važnost da namirnica ima organski certifikat kao potvrdu vrhunske kvalitete proizvoda. U moru informacija koje često zbunjuju čovjeka naši educirani djelatnici su „filter” koji može dati ispravan savjet.

Mogu li se stalni posjetitelji ZegeVegea i vaši vjerni kupci nadati nekim novitetima na ovogodišnjem izdanju festivala?

Pripremamo cijeli niz iznenađenja za posjetitelje uz super sajamske popuste. I dalje ostajemo vjerni početnoj filozofiji i stavu: samo ono najkvalitetnije što želimo za sebe i svoje obitelji nudimo i kupcima i time opravdamo njihovo dugogodišnje povjerenje. Kad želiš vrhunsku kvalitetu tu je bio&bio.

Intervju dala Jadranka Boban Pejić, vlasnica bio&bio trgovina.

biobio trgovine [ 805.65 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting