Intervju s dm-om 2023.

| More
SUGOVORNIK: Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u

I ove godine dm-drogerie markt sponzor je ZeGeVege festivala. Imate li neka iznenađenja koja pripremate za posjetitelje, a koja biste voljeli podijeliti s nama? :)

Radujemo se ZeGeVege festivalu te što ćemo i ove godine posjetiteljima moći predstaviti bogatu ponudu veganskih proizvoda naše vlastite marke. Održivost je jedan od glavnih stupova poslovanja dm-a pa nas veseli što će među predstavljenim proizvodima posjetitelji ZeGeVeGea po prvi put moći pronaći proizvode dm marke no planet b koji su posebni po tome što su izrađeni od sirovina koje bi inače završile kao otpad. Također, predstavit ćemo proizvode naše robne marke alverde koja je više od tri desetljeća sinonim za prirodnu kozmetiku, a važno mjesto na ZeGeVegeu imat će i osviješteni prehrambeni proizvodi naše marke dmBio čiji se sastojci pomno biraju iz ekološkog uzgoja te ne sadrže pesticide, boje, umjetne arome i konzervanse.

Koji će biti Vaši glavni „aduti“ kojima ćete se predstaviti na 15. ZeGeVege festivalu?

Vjerujem kako će posjetiteljima ZeGeVege festivala, koji ranije nisu imali priliku upoznati našu ponudu veganskih održivih proizvoda, posebno zanimljiva biti ona dm marke no planet b koja se u proizvodnji oslanja na upcycling, odnosno na korištenje otpadnih resursa pa je više od 90 posto sastojaka ovih proizvoda prirodnog podrijetla. Primjerice, u proizvodnji tekućeg sapuna no planet b korištene su latice cvijeta trešnje koje se prikupljaju nakon što biljka ocvate te ulje koštica limete koje ostaju nakon cijeđenja voća prilikom proizvodnje soka. Posjetitelji će, naravno, moći isprobati te saznati više i o brojnim drugim veganskim proizvodima koji se nalaze u ponudi naših marki alverde i dmBio.

Imate li neki vama drag recept za preporučiti uz dmBio proizvode?

Prije svega, želim reći da nam je drago što je s nama i ove godine na ZeGeVege festivalu chefica Nastasja Chiara Petrić, koja će tijekom petka popodne i subote ujutro za posjetitelje pripremati prigodne veganske zalogaje. Puno je recepata slatkih i slanih veganskih jela koje bih mogao preporučiti, no umjesto toga istaknut ću kako će ove godine posjetitelji prvi put moći isprobati jednostavne i brzo gotove veganske čokoladne tartufe s lješnjacima i chia sjemenkama za čiju pripremu će Nastasja koristi dmBio proizvode pa pozivam sve posjetitelje da dođu do izložbenog prostora dm-a.

dm već godinama donosi brojna održiva rješenja u vidu veganskih proizvoda, krutih kozmetičkih proizvoda, proizvoda za ponovno punjenje i zero i less waste proizvoda kako bi pomogao sačuvati naš planet. Što savjetujete kupcima koji žele živjeti održivije?

Principi održivosti uistinu su integrirani u sve segmente našeg poslovanja, stoga kontinuirano razvijamo upravo takva rješenja i inicijative te nudimo održivije odabire našim kupcima u prodavaonicama dm-a i dm online shopu. Primjerice, jedno od takvih rješenja su i dm eko punionice koje su danas dostupne našim kupcima u osam hrvatskih gradova i to u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Zadru, Varaždinu, Puli i Dubrovniku. Korištenjem punionica kupci ponovnom upotrebom odgovarajućih plastičnih boca za kupnju tekućih deterdženata za rublje i posuđe Planet Pure BIO u rinfuzi mogu doprinijeti smanjenju odbačene količine plastike i očuvanju okoliša. Važno je naglasiti kako su svi deterdženti veganski, ne sadrže sulfate te su 100 posto biorazgradivi i dolaze iz društveno odgovorne proizvodnje. Vjerujem da su kupci koji žele živjeti održivije prepoznali dm kao pouzdanog partnera, ali i da su im prodavaonice dm-a i dm online shop mjesto inspiracije.

Vezane teme

ivan horvat [ 115.21 Kb ]

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting