Suosjećajni šoping

| More

Vrijeme je božićnih blagdana, što znači da je i vrijeme šopinga! Za neke je to čisto zadovoljstvo, dok je drugima muka ići od trgovine do trgovine tražeći savršen dar.

No, nažalost, za neke šoping znači smrt. Životinje se iskorištavaju za razne ’svrhe’. Tako se, primjerice, za testiranje parfema, šampona, šminke i drugih proizvoda koriste životinje poput kunića, pasa, mačaka, miševa i dr. Remenje, cipele, torbice i jakne nerijetko se rade od životinjske kože, zbog čega godišnje umire preko sto milijuna životinja. Dok jedni kupuju životinje u pet shopovima ili od uzgajivača, u prenatrpanim skloništima psi i mačke čekaju topli dom i ljubav novoga skrbnika. S druge strane, životinje u uzgajalištima cijeli svoj život provode u kavezima i neprirodnim uvjetima, odvojene od svojega prirodnog staništa i slobode. Takve životinje postaju artikli, a ne živa bića.

No, mi im možemo pomoći! Suosjećajnim šopingom pomažemo životinjama, a darovi za drage osobe imaju puno veću vrijednost kada znamo da za njih nije bila ubijena nijedna životinja!

Nekoliko primjera kako šopingom možete spasiti životinje:

Molimo vas da pri kupnji pazite na etičnost i dobrobit svih živih bića, kako za vrijeme blagdana, tako i ostalih dana u godini. Oni koji ne mogu govoriti u svoje ime bit će vam zahvalni!

Vezane teme

Blagdanski ugođaj [ 60.79 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting