24.05.02. Informiranje prodavača kozmetike

| More

Akcija informiranja prodavača kozmetike o testiranju na životinjama

Zbog velikog interesa javnosti o problemu testiranja kozmetičkih proizvoda i proizvoda za čišćenje na životinjama, aktivisti udruge Prijatelji životinja krenuli su u informiranje djelatnika parfumerija i ostalih trgovina u kojima se prodaju kozmetički proizvodi i proizvodi za čišćenje.

Na zagrebačke parfumerije apelirat će se da se pridruže ovoj neprofitnoj kampanji tako da informiraju svoje kupce o proizvodima koji nisu testirani na životinjama, te da označe i istaknu proizvode etičkih tvrtki koje ne testiraju svoje proizvode na životinjama i koje iz dana u dan potiskuju tvrtke koje ne žele preuzeti punu odgovornost za kvalitetu proizvoda pritom zadajući strahovitu patnju životinjama.

Akciji će se pridruziti i aktivisti udruge Prijatelji životinja iz Dubrovnika, Splita i Rijeke koji će akciju provesti po svojim gradovima.

Ova akcija je dio kampanje koja je započela na Svjetski dan zaštite labaratorijskih životinja postavljanjem jumbo plakata u Zagrebu i Splitu koji upozoravaju hrvatske potrošače da kupuju proizvode za čišćenje i kozmetiku koja nije testirana na životinjama.

Kampanji su se priključile i poznate osobe poput Anđe Marić, Tanje Tušek, Marije Štrajh, Sanje Plepelić, Blaženke Leib, Jasmine Hdagha, koje na samim plakatima i kroz medije pomažu cijeloj kampanji.

Osim plakata kampanju su popratili časopisi i nekoliko dnevnih novina te televizija, kao i prikazivanje projekcije filma 'Lethal Medicine' koji jasno i sa znanstvenog stajališta objašnjava zašto su pokusi na životinjama neučinkoviti i znanstveno neprihvatljivi, te prikazuje strahovitu patnju kroz koju životinje prolaze.

Svake godine otprilike 35.000 životinja u Europi, te milijuni diljem svijeta, izloženi su intenzivnoj patnji diskutabilnih testova kozmetičkih proizvoda ili njihovih sastojaka. Zečevi, zamorci, štakori i ostale manje životinje koriste se za ispitivanje sigurnosti proizvoda; truje ih se kozmetikom i preparatima za čišćenje... Najčešće reakcije su trzavica, povraćanje, paraliza i razne vrste krvarenja - iz nosa, očiju i usne šupljine. Rane su užasne, bol nepodnošljiva.

Udruga Prijatelji životinja želi približiti Hrvatsku državama poput Danske i Švedske u kojima je zabranjena prodaja kozmetike koja sadrži sastojke testirane na životinjama, odnosno Europskoj Uniji kojoj je to već zacrtani plan.

Sve dodatne informacije mogu se saznati na našoj stranici www.prijatelji-zivotinja.hr i na govornom automatu 060 131 131, kao i na informativnom štandu koji će biti postavljen u subotu 25.05. od 12 sati na Starčevićevom trgu.

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting