21.07.05. Beagleovi su spašeni!

| More

Nakon dramatičnih događanja na Veterinarskom fakultetu beagleovi su spašeni!

Pokusni psi beagleovi, prestrašeni, traumatizirani, polomljeni, ranjeni, bolesni, a jedan i bez oka, nakon godina života provedenih u uskim prljavim kavezima, danas su napokon na slobodi!

Nakon suspenzije Antuna Brkića koji je prošli tjedan sa svojim suradnicima psima polomio kosti, fizičkih i verbalnih napada na volontere koji su dežurali na veterini, intenzivnih pregovora s dekanicom fakulteta o postavljanju dežurstva pred vrata prostorija u kojima su smještena 32 beaglea te velike potpore građana, medija, javnih osoba i političara ovoj kampanji, Veterinarski fakultet u Zagrebu konačno je predao pse na udomljavanje udrugama Prijatelji životinja i Savezu udruga za zaštitu životinja grada Zagreba.

Svi su psi udomljeni u četvrtak, 21. srpnja 2005., na dan kada je psima istekla karantena, a dirljiv susret pasa i njihovih budućih skrbnika bio je preko medija otvoren za javnost.

Po svršetku intenzivne akcije ispitivanja i procjenjivanja brojnih kandidata za potencijalne udomitelje, koji su morali zadovoljiti najstrože kriterije kako bi napaćene životinje dobile najbolju moguću skrb, odabrana su 32 udomitelja. Svaki udomitelj je potpisao ugovor kojim se, između ostaloga, obavezuje da će se odgovorno brinuti o psu, redovito ga voditi na kontrole do potpunog izlječenja te da će preuzetu životinju nakon oporavka obavezno kastrirati.

I dok će se nesretni psi pristigli iz talijanske uzgajivačnice za pokusne pse Green Hill oporavljati kod svojih novih skrbnika, Prijatelji životinja apeliraju na sve potencijalne udomitelje koji nisu uspjeli udomiti jednog od beagleova s Veterinarskog fakulteta unatoč svojim najboljim namjerama, da se ne ogluše na patnju drugih životinja, da ne kupuju beagleove te da vrata svoga doma otvore jednom od četveronožaca iz Oglasnika s web stranica Udruge, iz Gradskog skloništa za napuštene životinje u Dumovcu ili pak neke od udruga koje imaju skloništa za napuštene pse.

Ovu bismo prigodu željeli iskoristiti kako bismo izrazili duboku zahvalnost na podršci i pomoći volonterima, građanima, drugim udrugama, svim medijima, javnim osobama, potencijalnim i odabranim udomiteljima.

Nakon spašavanja i udomljavanja pasa s Veterinarskog fakulteta nastavlja se raspetljavanje 'afere beagle' radom inspekcija, a slijedi i dizanje optužnice od strane Udruge protiv najbešćutnijih aktera ove afere - Antuna Brkića i Slobodana Vukićevića. S tim u svezi Prijatelji životinja mole za financijsku pomoć oko pokrivanja sudskih troškova, a zainteresirane građane i tvrtke molimo da uplate svoje donacije na žiro račun udruge Prijatelji životinja 2360000-1101531137, s time da pod poziv na broj upišu 911, a u svrhu doznake riječ 'beagle'.

Vjerujemo da je sada čitava hrvatska javnost svjesna da hitno mora doći do velikih promjena vezanih za zaštitu i prava životinja u Hrvatskoj, uključujući i što hitniju promjenu postojećeg Zakona o dobrobiti životinja te da nadležne institucije počnu djelovati kako bi se ovakve i slične devijantne pojave u našem društvu što učinkovitije spriječile, a počinitelji najstrože kaznili.

Oslobađanje beagleova 1Oslobađanje beagleova 2Oslobađanje beagleova 3Oslobađanje beagleova 4Oslobađanje beagleova 5Oslobađanje beagleova 6Oslobađanje beagleova 7Oslobađanje beagleova 8

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting