08.04.10. Budite bolji od okrutnosti

| More

Bojan Jambrošić u kampanji Prijatelja životinja protiv pokusa na životinjama

Nakon što je u urbanom ambijentu zagrebačkih 'raketa' održano snimanje za novu kampanju Prijatelja životinja protiv pokusa na životinjama, plakati s Bojanom Jambrošićem izlaze u javnost!

Jumbo i citylight plakati na kojima Bojan drži kunića 'spašenog iz laboratorija' uz slogan 'Budite bolji od okrutnosti' pojavit će se 8. travnja u 11 gradova Hrvatske: Čakovcu, Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vinkovcima, Zadru i Zagrebu.

Cilj kampanje 'Budite bolji od okrutnosti' jest skrenuti pozornost na okrutnost vivisekcije, odnosno pokusa na životinjama, i pozvati građane da kupuju isključivo proizvode koji nisu testirani na životinjama. Bijela lista, odnosno popis tvrtki koji svoje proizvode i njihove sastojke ne testiraju na životinjama, može se vidjeti na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Priključivši se ovoj kampanji, Bojan je izjavio: 'Jako mi je drago što mogu sudjelovati u ovom projektu koji ima plemeniti cilj. Smatram da bi svatko od nas htio spasiti životinje od nepotrebnog ubijanja i mučenja. Ja sam dobio tu priliku koju sam odmah prihvatio, a ovo je samo mali korak da ljudima skrenemo pozornost na to što se događa u laboratorijima, gdje testiranjem životinje pate i umiru. Sve je to nepotrebno, pogotovo u današnje vrijeme kada se testiranje može izvršiti na brojne druge načine. Pozivam sve da obrate pozornost na bijelu listu i kupuju samo proizvode koji nisu testirani na životinjama, i tako svojim primjerom pokažu da životinje to nisu zaslužile. Svatko od nas može napraviti mali korak i tako ćemo zajedno učiniti veliku stvar!'

Za kampanju 'Budite bolji od okrutnosti' fotografiju je snimila Marina Filipović Marinshe. Bojanov stilist bio je Ivan Friščić, frizer Zvonimir Franić, a vizažistica Lisa Jericevich. Dizajn plakata izradila je Maja Zaklan.

Bijela lista tvrtki koje svoje proizvode i njihove sastojke ne testiraju na životinjama bit će dostupna javnosti i na novom letku s Bojanom Jambrošićem posebno tiskanim za ovu kampanju. Letak s Bojanom i nastavak kampanje 'Budite bolji od okrutnosti' bit će predstavljeni na prigodnom domjenku o kojem će biti objavljeno više informacija kroz nekoliko dana.

Kampanji s Bojanom Jambrošićem priključili su se i poduprli je Dallas Records, Zale, Vectordesign, Lush, Arto, Paul Mitchell, Europlakat, Melvita, P.I.O., Lotusgraf, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Kino Europa.

Bojan Jambrošić jumbo hr [ 594.75 Kb ]Bojan Jambrošić citylight hr [ 794.61 Kb ]Bojan Jambrošić jumbo eng [ 558.64 Kb ]Bojan Jambrošić citylight eng [ 803.92 Kb ]

Vezane teme

Bojan Jambrošić snimanje 6 [ 75.21 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting