10.10.12. Lush nagrada za izuzetne doprinose u borbi protiv testiranja na životinjama 2012.

| More

Udruga Prijatelji životinja nominirana za prestižnu nagradu!

- Objavljene su nominacije za Lush nagradu, a među nominiranima je i udruga Prijatelji životinja iz Hrvatske!

U lipnju 2012. Lush je objavio pokretanje prve Lush nagrade kojoj je cilj pomoći borbi protiv testiranja na životinjama i okončati ih jednom zauvijek. Na web stranici www.lushprize.org jučer su objavljene nominacije za prvu Lush nagradu za izuzetne doprinose u borbi protiv testiranja na životinjama.

Na popisu nominiranih je više od 30 projekata iz 15 zemalja, a među njima su i Prijatelji životinja koji su nominirani u kategoriji 'Nagrada za poticanje javne svijesti' – za podizanje svijesti o okrutnim testiranjima na životinjama.

Katy Brown, direktorica Lush nagrade, povodom otkrivanja popisa nominiranih izjavila je: 'Pristigle su nam neke doista nevjerojatne prijave, od sjajnoga kanadskog igranog filma, preko programa obuke kineskih državnih službenika u ne-životinjskim metodama testiranja, nove metode testiranja na umjetnoj koži kojeg je razradila skupina britanskih znanstvenika do udruga poput Prijatelja životinja iz Hrvatske koje kontinuirano upozoravaju i educiraju javnost o ovome problemu. Svi oni koji su se našli na popisu nominiranih mogu biti ponosni jer je njihov doprinos borbi protiv testiranja na životinjama u protekloj godini uistinu golem.'

Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja, povodom ove nominacije izjavio je: 'Izuzetno smo počašćeni što je udruga Prijatelji životinja u jakoj konkurenciji kandidata iz Francuske, Kanade, Japana, Italije, Njemačke i Velike Britanije ušla u najuži izbor u kategoriji “Nagrade za poticanje javne svijesti”. To je veliko priznanje našem radu do sada i njegovoj prepoznatljivosti u Hrvatskoj ali i široj regiji, te zasigurno poticaj da i nadalje ustrajemo u našoj borbi za podizanje svijesti o okrutnim pokusima na životinjama i njihovom okončanju. Ovom prigodom želimo zahvaliti i Lushu Hrvatska na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i prepoznatljivosti i potpori naših nastojanja.'

Prijatelji životinja zahvaljuju građanima koji su već izgradili jasan stav protiv pokusa na životinjama, kao i onima koji kupuju isključivo proizvode koji nisu testirani na životinjama, odnosno s bijele liste.

Popis nominiranih otkriva ne samo raznolikost pristupa, već i vrhunski rad koji je postignut u posljednjih godinu dana na području borbe protiv okrutnosti. Činjenica da se na popisu nalaze pojedinci i udruge iz cijeloga svijeta svjedoči o tome da je taj problem prepoznat globalno.

Godišnji fond nagrada iznosi 250.000 funti, što ovu nagradu čini najvećom u području alternativnog testiranja. Iznos od 200.000 funti podijelit će četiri projekta u sljedećim kategorijama:

Posebna kategorija, 'Nagrada za mlade znanstvenike', za pet studenata koji se žele specijalizirati u ne-životinjskim metodama testiranja, iznosi također 50.000 funti.

Dobitnike će 15. listopada 2012. birati stručni žiri sastavljen od znanstvenika, aktivista, lobista i boraca za prava životinja, dok će dobitnici biti proglašeni na svečanoj dodjeli prve Lush nagrade u Londonu, 15. studenog 2012.

Lush nagrada će svake godine novčanim sredstvima nagrađivati skupine ili pojedince koji rade na području znanstvenih istraživanja bez okrutnosti, onih koji podižu svijest o tome problemu ili lobiraju kako bi se ovoj nepotrebnoj, barbarskoj aktivnosti stalo na kraj.

Lush nagrada osmišljena je u suradnji s organizacijom Ethical Consumer (www.ethicalconsumer.org), što osigurava ne samo nepristranost pri odabiru i transparentnost cijeloga procesa, već strogi i sveobuhvatni opseg vrednovanja.

Detaljan popis nominiranih, ali i sve ostale detalje vezane uz Lush nagradu potražite na www.lushprize.org. Više informacija o pokusima na životinjama potražite ovdje.

Lush nagrada [ 89.31 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting