24.04.22. Pomognimo milijunima životinja koje pate u pokusima!

| More

Potpisom peticije obilježite Svjetski dan zaštite životinjau laboratorijima

- Unatoč zabrani, diljem EU-a životinje osljepljuju, spaljuju, muče i ubijaju u laboratorijima

dan zaštite životinja u laboratorijima [ 1.02 Mb ]

Svjetski dan zaštite životinja u laboratorijima obilježava se 24. travnja kako bi se skrenula pozornost na milijune životinja koje stradavaju zbog nepotrebnih, a iznimno okrutnih i bolnih pokusa. „Pri ispitivanju raznih kemikalija na životinjama vrše se kirurška sakaćenja, osljepljivanja, životinje zapaljuju, utapaju, izgladnjuju, psihički ih muče te se u njih ubrizgavaju smrtonosni virusi, iako takav način istraživanja ne daje vjerodostojne rezultate primjenjive na ljude”, pojašnjavaju iz udruge Prijatelji životinja.

„Svatko može pomoći okončati patnju milijuna miševa, riba, štakora, zamoraca, kunića, mačaka i pasa potpisom europske građanske inicijative 'Omogućite kozmetiku proizvedenu bez ispitivanja na životinjama'. Životinjama u laboratorijama izravno možemo pomoći i biranjem proizvoda proizvođača koji ne testiraju na životinjama”, dodaju Prijatelji životinja, zgroženi činjenicom da se u EU-u godišnje izvrši više od milijun pokusa na životinjama.

Potpisnici navedene građanske inicijative svojim glasom izravno se obraćaju europskim nadležnim tijelima koja zahtijevaju da se sastojci koji se koriste u kozmetičkim proizvodima ispituju na životinjama, pa čak i oni koji su već godinama proglašeni sigurnima. Ta se nepravda odvija zbog uredbe REACH kojom se uređuju registracija, evaluacija i autorizacija kemikalija i koja izravno potkopava Uredbu o kozmetičkim proizvodima, kojom je zabrana testiranja na životinjama stupila na snagu još prije devet godina.

Veliku europsku inicijativu kojoj je cilj do kolovoza ove godine skupiti milijun potpisa podržali su bivši član legendarnih Beatlesa Paul McCartney i finski bend Lordi koji je 2006. godine pobijedio na Eurosongu. Paul McCartney istaknuo je: „Nijedna životinja ne bi trebala patiti zbog ljepote. Stoga, ako ste građani EU-a, potpišite na savecrueltyfree.eu Europsku građansku inicijativu kako biste zaštitili zabranu. Potpisivanje peticije traje samo jednu minutu i pomoći će u spašavanju života.” Članovi benda Lordi naglasili su da je na svakome od nas da spasi ovaj važan zakon: „Životi životinja vrijede više od ruža za usne ili boce šampona, a samo prava čudovišta misle drukčije. Ako ste građanin Europske unije, pridružite nam se u potpisivanju Europske građanske inicijative.”

Lordi animal testing is horrifying [ 627.41 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting