Kako pomoći činčilama i zabrani uzgoja životinja radi krzna

| More

Kao udruga činimo sve što je u našoj moći kako bismo spriječili degradaciju Zakona o zaštiti životinja i djelomično ili potpuno ukidanje zabrane uzgoja životinja radi krzna.

Kako bismo u tome uspjeli, potrebna nam je pomoć. Tek zajedničkim snagama i vidljivim stavom čitave javnosti možemo stati na kraj i zaustaviti potpuno nepotrebnu, a iznimno okrutnu praksu uzgoja i ubijanja životinja radi krzna.

Krzno nije etičko, ekološki je štetno, troši čak dvadeset puta više resursa za proizvodnju u odnosu na neživotinsko krzno i nema nikakvo realno opravdanje. Činčile, jedine životinje koje se uzgajaju u Hrvatskoj radi krzna, ugrožena su vrsta upravo zbog čovjekove želje za profitom koji ih je u njihovim prirodnim staništima doveo do ruba istrebljenja. Uzgajanjem činčila u industriji krzna, one se ne spašavaju kao što to neki uzgajivači vole tvrditi. Jedini način da se one spase jest očuvanje njihovih prirodnih staništa, a jedini humani odnos prema njima je prestanak njihova uzgoja i ubijanja.

Na koje načine možete pomoći

POTPIŠITE PETICIJU:
Podržite poboljšanje Zakona o zaštiti životinja i spriječite njegovo unazađivanje potpisom peticije.


SAZNAJTE VIŠE I PROŠIRITE INFORMACIJE:
Proslijedite informacije o ovoj problematici svima za koje smatrate da bi ih moglo zanimati i pomozite nam da osvijestimo javnost i učinimo pokušaj unazađivanja zakona što vidljvijim. Što nas je više upoznato s njime, lakše ćemo djelovati i biti učinkovitiji.


PRATITE KAMPANJU 'ČINČILE SU ZAKON'
Goran Višnjić, Ivica Kostelić, Vanna, Luka Nižetić, Iva Šulentić kao protagonisti kampanje Činčile su zakon, stali su u obranu činčila i ostalih životinja. Prdružili su im se i ostale poznate osobe, a novosti o kampanji pratite na Facebook stranici Činčile su zakon, kao i istoimenom twitter kanalu.


POŠALJITE OSOBNE KOMENTARE:
Kao zainteresirani građani i dio hrvatske javnosti, pošaljite ljubazno svoje komentare i mišljenje o ovoj problematici Ministarstvu poljoprivrede jednostavno i svojim riječima na: office@mps.hr, upiti.gradjana@mps.hr ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb


PODIJELITE SVOJU PRIČU:
Ako ste jedan od udomitelja činčila spašenih s farmi uzgajivača koji su u međuvremenu prestali s radom, javite nam se sa svojim iskustvom, pričom o spašenim životinjama i fotografijama ako ih imate.


VOLONTIRAJTE:
Pomozite nam volontiranjem u sklopu kampanje "Za Hrvatsku bez krzna". Ovisno o mogućnostima i željama, možete nam pomoći volontiranjem od kuće, prevođenjem, traženjem informacija vezanih za kampanju, administrativnim i uredskim poslovima u prostoru Udruge, prisutnošću na akcijama protiv krzna i na brojne druge načine. Javite nam se ispunjavanjem svojih kontakt-podataka.


POMOZITE DONACIJOM:
Kampanja i lobiranje protiv ukidanja zabrane uzgoja životinja radi krzna zahtijeva dodatni napor, uz naše ionako ograničene resurse porebne za ostvarivanje brojnih svakodnevnih i ostalih, već ranije dogovorenih aktivnosti. Pomozite nam da ih ostvarimo podrškom u obliku članstva u udruzi Prijatelji životinja ili donacijom prema vašim mogućnostima.


PRATITE NOVOSTI:
Ako želite pratiti novosti i naše aktivnosti na temu krzna i ostalih područja kojima se bavimo, upišite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca.


Napravimo lanac sreće za činčile, pomozite prema svojim mogućnostima i proširite dalje informaciju!

Činčila [ 188.64 Kb ]

Vezane teme

Činčila u kavezu [ 36.84 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting