04.07.03. Dok nas godišnji odmori ne rastave?!?

| More

Nastavlja se kampanja protiv napuštanja kućnih životinja pred godišnje odmore

Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo i ove godine vodi kampanju kojom se informira javnost o problematici napuštanja životinja pred godišnje odmore. Kampanja je nastavljena zbog sve većih problema uzrokovanih nemarom vlasnika životinja koji svoje životinje napuštaju zbog odlaska na godišnji odmor.

Porukama poput 'Prijatelji dok nas godišnji odmori ne rastave' i 'Obitelj na more, pas na ulici?!' Prijatelji životinja apeliraju na svijest vlasnika pasa kako bi svoje životinje dovoljno poštivali da ih ne izbace na ulicu kao istrošenu igračku.

Psi su socijalna bića, vežu se uz svoje vlasnike te izbacivanje na ulicu doživljavaju kao šok od kojeg će se teško oporaviti. Nakon što ih se odreknu oni kojima su se zavjetovali na vjernost jedino što im preostaje jest tumaranje ulicama. Na žalost, mnogi od njih toliko su rastreseni da se ponašaju izgubljeno što ih dovodi u brojne rizike te ih velik broj strada u prometu. Ukoliko prežive promet, trovanja kojima ih stanovnici pokušavaju ubiti te glad i žeđ, najvjerojatnije će ih 'pokupiti' šinteri. A njihova je jedina greška što im vlasnici idu na godišnji odmor.

Pozivamo sve građane da nas posjete na našim informativnim štandovima koji će biti postavljeni 4. i 5. srpnja na Starčevićevom trgu u Zagrebu, pri samom ulazu u Importanne centar. Na štandovima će svi zainteresirani moći dobiti letke i informacije o smještaju životinja u hotelima za pse ili o alternativnom smještaju.

Kako bismo pomogli ljudima da riješe problem koji im uzrokuje kućna životinja koju ne mogu povesti sa sobom, otvorili smo mogućnost davanja oglasa za udomljavanje i čuvanje životinja. Na našim Internet stranicama www.prijatelji-zivotinja.hr i govornom automatu 060 131 131 nalazi se besplatni OGLASNIK u kojem se mogu objaviti oglasi koji traže udomljavanje ili čuvanje pasa, kao i oglasi nađenih ili izgubljenih životinja.

S obzirom da se velike vrućine nastavljaju apeliramo na stanovnike svih gradova da gradskim životinjama pruže malo vode i hrane u ovom vrućem ljetnom razdoblju. I životinjama je vruće i sparno kao i nama te im treba malo vode i hrane. Stoga pozivamo sve građane da im na pristupačnim mjestima ostave posudice s vodom i hranom.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting