07.01.08. Zbog skijanja na ulicu

| More

Prijatelji životinja upozoravaju na povećani broj napuštanja životinja zbog odlaska na skijanje

U skloništima za napuštene životinje više nema mjesta za prihvat novih životinja, a odlaskom građana na skijanje broj napuštenih životinja se povećava. Iako je takvih napuštanja manje nego u ljetnim mjesecima, jednako je nezamislivo da netko uplati skijanje za cijelu obitelj a ne pobrine se za čuvanje psa pod svojom skrbi, koji je jednako tako bio i dio obitelji koja ga je napustila.

Napuštenim životinjama, pored opasnosti od udarca automobila, gladi i žeđi, zbog velikih hladnoća prijeti i smrzavanje. Napominjemo kako je napuštanje životinja kažnjivo do 15 tisuća kuna te ujedno pozivamo građane da ne kupuju životinje već udomljavaju napuštene pse i mačke.

Također ističemo kako je vrlo važno hitno uvođenje zakonske obveze mikročipiranja svih pasa za koju je udruga Prijatelji životinja prošle godine predala zahtjev Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, koje je po tom pitanju na štetu životinjama, lokalnih zajednica i građana Hrvatske vrlo neodgovorno i inertno.

Zakonska obveza mikročipiranja svih pasa pomogla bi vraćanju izgubljenih pasa njihovim skrbnicima i povećala mogućnost kažnjavanja neodgovornih građana, što je uz osudu kupnje životinja i udomljavanjem iz skloništa važan čimbenik u rješavanju sveprisutnog problema zbrinjavanja napuštenih životinja.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting