24.05.06. Zahtjev za rješavanjem problema napuštenih pasa u Gradu Šibeniku

| More

Grad Šibenik
n/r gradonačelnica Nedjeljka Klarić
Trg Pavla Šubića I. br.2
22000 Šibenik

Predmet: Zahtjev za rješavanjem problema napuštenih pasa u Gradu Šibeniku

Poštovana gospođo Klarić,

neugodno smo iznenađeni informacijama iz medija o nevoljkosti Grada Šibenika da riješi problem pasa lutalica u gradu.

Prema saznanjima iz javnih glasila, utočište s 50 pasa koje vodi društvo za zaštitu životinja Dalmatiner smješteno je na gradskom zemljištu koje je prodano, a da se pritom nije vodilo računa o alternativnoj lokaciji za utočište.

Pišemo Vam sa zahtjevom da što prije preuzmete odgovornost za rješavanje spomenutog problema napuštenih životinja što je zakonska, ali i moralna obveza Grada Šibenika.

Problem napuštenih životinja nije problem tzv. ljubitelja životinja i društva za zaštitu životinja Dalmatiner, već svih građana. Životinje završavaju na ulici zbog neodgovornosti građana i time ostaju na brigu Gradu koji ima dužnost prema Zakonu o dobrobiti životinja i Zakonu o veterinarstvu, ali još više prema etičkim načelima pobrinuti se za napuštene životinje pronađene na ulicama Šibenika.

Stoga zahtijevamo da Grad Šibenik hitno riješi problem smještaja 50 pasa iz utočišta, izgradnjom novog skloništa na novoj lokaciji te izradom detaljnog programa o zbrinjavanju napuštenih životinja koji bi uključivao i veterinarsku skrb, program kastracije, cijepljenja i čipiranja te program udomljavanja i sankcioniranja napuštanja životinja.

Nadamo se da ćete ovaj problem shvatiti ozbiljno i što hitnije pristupiti njegovu rješavanju, a slobodno nam se obratite za suradnju.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik

U Zagrebu, 24. svibnja 2006.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting