07.12.12. Ja sam Rea

| More

Prijatelji životinja, Udruga Pobjede i IFEEL predstavljaju glazbeni spot 'Ja sam Rea'

- Promocija spota i pjesme nadahnute borbom za napuštene i zlostavljane životinje

'Ja sam Rea' dirljiva je pjesma koja je nastala kao reakcija na ubijanje 46 zdravih pasa i mačaka u lipnju 2012. Autor pjesme, rapper IFEEL, koji 'posuđuje' svoj glas životinjama, ne dopušta da ovaj nepravedni događaj padne u zaborav.

'Zamislite psa koji je zlostavljan, a potom izbačen na ulicu', kaže IFEEL. 'Nakon toga završi u skloništu i tu mu se posreći, pa ga udome divni ljudi. I onda, mjesec dana nakon udomljavanja, otmu ga iz njegovog novog doma i usmrte bez razloga. Ovu pjesmu napisao sam kako bih senzibilizirao javnost za osjećaje pasa koji su doživjeli ovakvo okrutno postupanje i zbog udomitelja koji su tome morali svjedočiti.'

IFEEL, čije umjetničko ime jasno izražava poruku 'JA OSJEĆAM', vjeruje da mnogi ljudi imaju potencijala za suosjećanje, ali se nikada nisu stavili u perspektivu zlostavljane životinje. Zato je pjesmu 'Ja sam Rea' napisao iz perspektive sretno udomljenog psa Ree koja je duboko u srcu nesretna znajući kako se odnosimo prema ostalim psima – psima bez doma, psima koje se izbacuje na ulice tijekom ljeta, psima koje se muči, guši i baca u vreće za smeće pri rađanju, psima koje se ubija u skloništima za životinje, psima koje se uzgaja za prodaju.

Rea je svjesna i patnje drugih životinja koje se iskorištavaju, zlostavljaju i ubijaju. Stoga započinje revoluciju. U ime svih životinja traži pravdu i pravo na život bez straha od mučenja i ubijanja. Rea ne sanja o nekom dalekom idiličnom svijetu u kojem nema nasilja, nepravde i nehumanog ponašanja. Ona traži osnovna prava svakog živog bića. Ona nas poziva da je razumijemo i cijenimo život.

U spotu se pojavljuje i pas Iskra. Otkako ju je ustrijelio lovac, Iskra ne može pokrenuti stražnje noge. Unatoč tome, dostojanstveno vodi ovu revoluciju. Ona predstavlja simbol otpora protiv zlostavljanja, mučenja i ubijanja životinja u našem društvu.

Glazbeni video spot 'Ja sam Rea' snimljen je u skloništu za pse Udruge Pobjede. 'Zadivljuje me njihova strast za pomaganjem psima i ljubav koju im pokazuju svojim toplim riječima i nesebičnim djelima, ne zaboravljajući pri tom niti ostale životinje', kaže IFEEL, nadodajući: 'Kao jedno od skloništa koje ne usmrćuje pse nakon 60 dana, bili su idealna lokacija za snimanje ovog spota. Žao mi je što je u ovom trenutku blokiran rad tog osječkog skloništa'.

IFEEL i Prijatelji životinja organiziraju 7. prosinca u 20 sati prvo prikazivanje spota 'Ja sam Rea' u klubu Pepermint u Zagrebu, Ilica 24, dok će Udruga Pobjede istodobno prikazivati spot u Osijeku u kinu Urania, Šetalište V. Hengla 1. Glazbeni spot je režirao Tomislav Štefanac.
Cilj spota 'Ja sam Rea' jest izraziti nezadovoljstvo sa sadašnjim načinom našeg postupanja prema psima i ostalim životinjama te zajedničkim glasom pokrenuti humani odnos prema njima. Želite li vidjeti i osjetiti Reinu priču i dobiti informacije kako pomoći životinjama, posjetite web stranicu www.JasamRea.com.

Spot će odmah nakon promocije biti dostupan za objavu i distribuciju bez naplate.

Ja sam Rea [ 139.24 Kb ]Ja sam Rea [ 166.42 Kb ]Ja sam Rea [ 111.01 Kb ]Ja sam Rea [ 72.82 Kb ]Ja sam Rea [ 82.42 Kb ]Ja sam Rea [ 176.03 Kb ]Ja sam Rea [ 124.66 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting