13.04.15. Veganske kremšnite u srcu Samobora

| More

Prijatelji životinja povodom Zelenog ponedjeljka u Samoboru pozivaju na zanimljivu degustaciju

- Nagradna igra za sve: osvojite pregaču i namirnice za kompletan veganski ručak s desertom!

Kampanja Zeleni ponedjeljak u Samoboru nastavlja se! Nakon domjenka kod gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka, što je protekloga mjeseca prošlo uz velik interes svih nazočnih, Prijatelji životinja i Grad Samobor nastavljaju suradnju na kampanji Zeleni ponedjeljak.

Na glavnome Samoborskom trgu 13. 4. 2015. u 11 sati Prijatelji životinja organiziraju degustaciju i pozivaju sve da kušaju kanapee s dimljenim tofuom i vege-kobasicom, palentu s tofuom i povrćem, vege hot dog, pite od jabuke u lisnatom tijestu, kekse s čokoladnim mrvicama, čoko-medene kekse i veganske kremšnite!

Za sve građane Hrvatske koji ne mogu doći do Samobora organizirana je nagradna igra u kojoj će dobitnik osvojiti pregaču i komplet namirnica potrebnih za pripremanje ručka i deserta od namirnica biljnog podrijetla. Sve što treba učiniti da bi se sudjelovalo u nagradnoj igri jest upisati svoju e-mail adresu za besplatno dobivanje tjednog newslettera s receptima, preko obrasca na web-stranici: www.zeleni-ponedjeljak.com.

Ovom degustacijom Prijatelji životinja žele pokazati javnosti ne samo da je jednostavno sudjelovati u projektu Zeleni ponedjeljak nego da je to ujedno promjena u korist poboljšanja očuvanja okoliša, zaštite životinja, ali i našega zdravlja. Vodeće bolesti ubojice su bolesti srca, rak, moždani udar i dijabetes. Ne jesti meso i ostale namirnice životinjskog podrijetla barem jedan dan u tjednu odličan je početak borbe protiv tih bolesti.

Smanjenje zasićenih masnoća može pomoći da zadržite svoj niski kolesterol i smanjite rizik od kardiovaskularnih bolesti. Biljna prehrana može smanjiti i rizik od raka, budući da je potrošnja mesa povezana s rakom debeloga crijeva i drugim oblicima malignih oboljenja.

Istraživanja pokazuju da prehrana temeljena na namirnicama biljnoga podrijetla može smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2 te ga čak i izliječiti. Istodobno, ljudi koji se hrane isključivo biljnom prehranom imaju znatno niži indeks tjelesne mase i nižu tjelesnu težinu.

Ukratko, potrošnja mesa i drugih namirnica životinjskoga podrijetla povezana je s povećanjem ukupne smrtnosti, a Zeleni ponedjeljak može biti prvi korak k našoj dugovječnosti. Stoga, hranimo se ukusno i zdravo i živimo dulje! I, ne zaboravimo: biljnom prehranom spašavamo živote životinja.

Načini pridruživanja Zelenom ponedjeljku mogu se vidjeti na web-stranici: www.zeleni-ponedjeljak.com, a više informacija i recepti dostupni su i na Facebook-stranici Zeleni ponedjeljak.

Prijatelji životinja zahvaljuju Trgovinama eko proizvoda bio&bio na donaciji proizvoda za degustaciju u Samoboru te marljivim volonterima koji su spremili ukusna slana i slatka jela za ovu prigodu.

Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 147.37 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 258.82 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 264.90 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 136.23 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 176.17 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 174.33 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 194.40 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 153.05 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 162.01 Kb ]Zeleni ponedjeljak u Samoboru [ 244.92 Kb ]Zeleni ponedjeljak [ 166.50 Kb ]

Vezane teme

Zeleni ponedjeljak

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting