12.01.16. Prehrana namirnicama biljnog podrijetla u trudnoći

| More

Prijatelji životinja pozivaju roditelje na korisnu i zanimljivu radionicu

- 16. 1. 2016. u uredu Prijatelja životinja: stručni savjeti nutricionistice Ivane Šimić

Nutritivno adekvatna prehrana u trudnoći, kao i prehrana djeteta, sigurno je na vrhu interesa svih budućih roditelja i onih koji to već jesu te žele osigurati siguran i zdrav razvoj i rast svojeg djeteta. Neovisno o tome planiraju li, čekaju ili već imaju bebu, svi roditelji žele pružiti djetetu najbolji početak za odrastanje i razvoj. Pritom imaju brojna pitanja o tome kakva je prehrana najbolja u trudnoći, i za dijete i za majku, i kakva je prehrana najbolja za bebe i veću djecu.

Mag. nutricionizma Ivana Šimić na radionici u subotu 16. siječnja 2016., od 11 do 14 sati, u prostorijama udruge Prijatelji životinja (Jurišićeva 25, Zagreb) dat će odgovore na najčešća pitanja i dati korisne savjete o zdravoj trudnoći, odnosno o prehrani namirnicama biljnog podrijetla. I sama trenutačno trudnica, nutricionistica Šimić primijenuje stručno znanje te će pokazati i pripremu nekoliko jednostavnih i nutritivno bogatih jela od namirnica biljnog podrijetla.

Na trosatnu radionicu dobrodošli su vegani, vegetarijanci i svi ostali, neovisno o svojim prehrambenim navikama, a mogu se prijaviti putem prijavnice na webu udruge Prijatelji životinja.

Kako biti vegetarijanka ili veganka u trudnoći? U kojoj se hrani nalaze folna kiselina, željezo i kalcij? Što konkretno jesti u trudnoći? Koje su prednosti veganske trudnoće? Kako spriječiti ili olakšati jutarnje mučnine? Što treba moja beba da bi rasla zdravo? Koliko vitamina B12 trebam uzimati? Kada uvesti dohranu djeteta i čime hraniti bebe i djecu? Polaznici radionice dobit će odgovore na ova i sva ostala pitanja, kao i tiskane materijale, što će im omogućiti kvalitetniji pristup prehrani u trudnoći i nakon rođenja djeteta.

Američka nutricionistička udruga i Nutricionisti Kanade izradili su vrlo detaljnu i opširnu studiju čiji je rezultat stav da je ''dobro isplanirana veganska i druga vegetarijanska prehrana pogodna za sve stadije života, uključujući razdoblje trudnoće, laktacije, djetinjstva i adolescencije''. Vege prehrana nudi mnoštvo nutritivnih dobrobiti, pa su djeca otpornija na bolesti, a i pretilost je rjeđa. Zato je važno usvojiti dobre navike prehrane od samoga početka i jesti hranu koja zadovoljava potrebe i trudnice i djeteta.

Pozivamo buduće i sadašnje mame i tate, kao i bake, djedove, prijatelje i ostale da ispune prijavnicu za sudjelovanje na radionici i saznaju kako uživati u izvrsnoj, ukusnoj i zdravoj hrani tijekom trudnoće i nakon rođenja djeteta.

Prijavnica za Vege izazov

Stajalište Američke nutricionističke udruge i Nutricionista Kanade

Trudnoća i veganska prehrana

Prednosti veganske prehrane za djecu

Djeca vegetarijanci u Hrvatskoj

Prehrana namirnicama biljnog podrijetla u trudnoći [ 60.01 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting