20.05.09. Još jedna neugodna istina

| More

Prijatelji životinja u Puli upozoravaju na ogromni utjecaj stočarstva na globalno zatopljenje

- Informativni štand i projekcija filma 'Meat the Truth' o istini koja je i Alu Goreu bila previše neugodna

Udruga Prijatelji životinja poziva građane da posjete informativni štand koji će biti postavljen u srijedu, 20. svibnja, na Trgu prvog svibnja kod tržnice.

Na štandu će se uz mnoge edukativne tiskane materijale moći dobiti i novi letak o povezanosti prehrane namirnicama životinjskoga podrijetla i ekoloških katastrofa koju su Prijatelji životinja objavili u suradnji s organizacijom Greenpeace.

Građani će moći potpisati aktualne peticije, informirati se o prednostima bezmesne prehrane, a dostupna će biti i znanstvena brošura 'Stočarska industrija i klima - Europska unija loše čini gorim' koju su napisali švedski zastupnik Europskog parlamenta Jens Holm i novinar Toivo Jokkala.

Prijatelji životinja pozivaju i na projekciju filma 'Meat the Truth' (Istina o mesu) koji će istog dana, 20 svibnja, u 20 sati biti prikazan u Galeriji Cvajner, Forum 2. Ulaz je slobodan.

'Meat the Truth' intrigantan je film o klimatskim promjenama koji posvećuje pozornost jednom od najvećih uzroka globalnog zatopljenja, stočnim farmama, uzroku zapostavljenom u Goreovoj 'Neugodnoj istini'.

Tijekom sat vremena trajanja filma, kroz njega na zanimljiv način vodi Marianne Thieme, predsjednica nizozemske Stranke za životinje, te pokazuje na koji način stočarska industrija proizvede više stakleničkih plinova nego ukupni svjetski promet.

Proračuni upotrijebljeni u filmu dolaze iz UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu, World Watch Institute, Instituta za ekološke studije Otvorenog sveučilišta u Amsterdamu i mnogih drugih autoritativnih izvora.

Uz razgovore sa znanstvenicima, poznatim osobama i uz kratke animacije, gledateljima se jasno prikazuje zašto je jedenje mesa i ostalih namirnica životinjskog porijekla odgovorno za tako veliku količinu stakleničkih plinova i uništavanje klime.

'Meat the Truth' za razliku od drugih filmova takve tematike, potrošačima nudi rješenje: ljudi mogu znatno pridonijeti smanjenju globalnog zatopljenja jednostavno konzumacijom manje količine mesa, odnosno prelaskom na bezmesnu prehranu.

Velike količine energije potrošene za proizvodnju umjetnog gnojiva, sječa prašuma za pašnjake i uzgoj hrane za stoku, te velike količine metana oslobođenog iz balege zajedno stavljaju mesnu industriju na prvo mjesto uzročnika globalnog zatopljenja.

Osim posredstvom globalnog zatopljenja, čovječanstvo dobiva jasna upozorenja da treba promijeniti prehrambene navike i kroz zarazne bolesti izravno povezane s uzgojem životinja, poput kravljeg ludila, ptičje i svinjske gripe koja nam još uvijek prijeti.

Još jedna neugodna istina, Pula [ 570.48 Kb ]Još jedna neugodna istina, Pula [ 1000.31 Kb ]Još jedna neugodna istina, Pula [ 567.24 Kb ]Još jedna neugodna istina, Pula [ 1017.72 Kb ]Još jedna neugodna istina, Pula [ 1.52 Mb ]

Vezane teme

Istina o mesu u Puli

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting