20.03.04. Svjetski dan bez mesa

| More

Akcija Prijatelja životinja po cijeloj Hrvatskoj

- Podružnice udruge Prijatelji životinja organiziraju akciju u 10 gradova diljem Hrvatske

Svjetski dan bez mesa je dan koji u svijetu obilježavaju i organiziraju potrošači, zaštitnici prirode, ekolozi i zaštitnici životinja i životinjskih prava s ciljem promoviranja bezmesne prehrane. Cilj je da se na prvi dan proljeća, koji simbolizira ponovno rođenje i obnovu prirode potrošačima pomogne u razvitku zdrave, nenasilne prehrane zasnovane na povrću, voću, mahunarkama i žitaricama.

Na ovaj dan nudimo potrošačima da razmisle o svojoj prehrani, da razmisle žele li nastaviti sudjelovati u bezočnom klanju nevinih životinja i konzumiranju njihovih leševa ili žele prijeći na nenasilnu, zdravu, ekološku i etičku prehranu - vegetarijanstvo.

Akcija će se održati u svim gradovima gdje postoji podružnica Udruge, a cilj akcije je informiranje javnosti putem informativnih štandova, transparenata, dijeljenja letaka, uzoraka vegetarijanske hrane i slično.

Pozivamo vas da prisustvujete akciji koja će se održati u subotu, 20. ožujka 2004. u 11:00 sati:

u Zagrebu, u Gajevoj ulici, ispred hotela Dubrovnik
u Splitu, na Rivi
u Karlovcu, na Trgu Matije Gupca (kod fontane)
u Koprivnici, na Zrinskom trgu
u Rijeci, na Korzu kod Radio Rijeke
u Zadru, u bivšoj vojarni Đure Đakovića
u Osijeku, na Trgu Ante Starčevića
u Sisku, u Ulici Stjepana i Antuna Radića
u Varaždinu, na Trgu kralja Tomislava
u Virovitici, Trg bana Jelačića

Kako je 22.ožujka Svjetski dan voda, na akciji će se dati osvrt i na štete koje mesna industrija uzrokuje u problemu voda na planetu.

Meatout se ove godine održava diljem svijeta u više od 20 zemalja: od SAD-a, Kanade, Australije, Filipina, Rusije, pa do Engleske, Francuske, Italije, Izraela, Portugala, Španjolske, Rusije, Kine i mnogih drugih.

Kako u prošlosti tako i ove godine Meatout je privukao potporu brojnih poznatih osobe poput Dirka Benedicta, Jamesa Cromwella, Doris Day, Jennie Garth, Chrissie Hynde, Joaquina Phoenixa, Ally Sheedy te mnogih drugih.

Od 1985. Meatout je narastao eksplozivno te je postao najvećom svjetskom godišnjom grass roots edukativnom kampanjom o prehrani.

Kada se razmišlja o odricanju od mesa onda se to čini zbog životinja, vlastite dobrobiti, gladnih ljudi diljem svijeta, prirode i cijeloga planeta.

meatout2004_rimeatout2004_vz

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting