01.05.14. Život svakog djeteta je važan

| More

Prijatelji životinja upozoravaju da su životinje koje se kolju zapravo djeca

Udruga Prijatelji životinja želi skrenuti pozornost na životinjsku djecu koja završavaju ubijena zbog ljudske navike jedenja mesa. Kada se spomenu riječi teletina, janjetina ili odojak, rijetko se pomisli na djecu i oduzimanje života djeci.

Život svakog djeteta je važan i kad govorimo o janjetini na ražnju govorimo o nečijem djetetu nabijenom na kolac, djetetu koje bespotrebno pretvaramo u proizvod za utaživanje ljudskih želja. Velika većina jedinki uzgojenih i ubijenih u mesnoj industriji su djeca jer prije nego odrastu završe u klaonici.

Mi zapravo jedemo djecu životinja pokušavajući to prikriti izrazima koji opisuju vrstu mesa, a ne vrstu kojoj to dijete pripada. U vrijeme oko 1. svibnja – i na taj dan – često se odlazi na proslave koje se sastoje od prejedanja mesom djeteta ovce, odnosno janjeta nabijenog na kolac.

Udruga Prijatelji životinja poziva sve da obilježe 1. svibnja grahom s dimljenim seitanom ili bez njega, a ne pečenim ili kuhanim mesom djeteta. Povodom toga objavili su jumbo plakate s fotografijom janjeta na putu prema klanju s porukom 'Život svakog djeteta je važan'. Fotografiju je na otoku Pagu snimio Duje Klarić iz Cropixa.

Neke naše navike kada se ogole izgledaju iznimno barbarski, što zapravo i jesu. Iako je često lakše zažmiriti nad nečijom boli zbog vlastite ugode, a savjest umiriti tobožnjom potrebom, korak prema suosjećanju i poštivanju života svakog djeteta i odrasle jedinke nije težak. Nagrađen je mirnom savjesti, dobrim zdravljem i znatno manjim utjecajem na već ionako preopterećeni okoliš u kojem živimo.

Život svakog djeteta je važan, stoga ne zaboravimo djecu koju možemo spasiti svojim izborom prehrane i života.

Život svakog djeteta je važan [ 714.75 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting