20.11.01. Kravlje ludilo

| More

Pozivamo vas na protest ispred Tržnice Dolac, u utorak, 20.11.2001, u 12:00 sati, gdje ćemo izraziti zabrinutost u vezi pojave kravljeg ludila u Sloveniji, a i mogućih posljedica po Hrvatsku.

Kravlje ludilo nije ludilo krava već ljudi. Ljudi su zbog lakomosti počeli krave hraniti životinjskim ostacima, naftnim derivatima i sličnim otpacima koji su ipak na kraju izazvali samu bolest i završili u ljudskoj prehrani. Nije ni čudo što je kod krava došlo do takve teške bolesti s obzirom da se tretiraju kao biološki strojevi, crpe do iznemoglosti i žive mučenički život koji završava klanjem. To ludilo nanosi ogromnu ekonomsku, energetsku i ekološku štetu. Etički odnos prema životinjama, briga za planetu na kojoj živimo i briga za ljudsko zdravlje tjera mnoge da prekinu ludilo i pridruže se ekološki, etički i zdravijem načinu života - vegetarijanstvu.

Kratkim protestom ispred Tržnice Dolac gdje je najveća koncentracija mesnica i trgovine mesom, želimo potaknuti ljude na razmišljanje o bezmesnoj prehrani, o životu bez straha od kravljeg ludila, kolesterola, začepljenja krvnih žila, pretilosti i mnogih drugih nedaća povezanih sa mesnom prehranom. Želimo potaknuti ljude da misle na prirodne resurse i gladne ljude širom svijeta, na ekologiju, vode, šume, na našu planetu.

Želimo potaknuti ljude i na suosjećanje, na etiku, na surovu stvarnost bespotrebnog mučenja i klanja životinja i podsjetiti ih da životinje imaju jednako pravo na ovu planetu.

kravlje_ludilo [ 93.01 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting