24.01.13. Zahtjev za ukupni broj uhvaćenih životinja u skloništima

| More

Ministarstvo poljoprivrede
Uprava veterinarstva
Planinska 2a
10000 Zagreb

Poštovani,

upućujemo ovaj zahtjev u smislu članka 9. Zakona o pravu na pristup informacijama ("Narodne novine", br. 172/03. i 144/10.), a na temelju članka 4. stavka 1. i članka 11. stavka 1.

Molimo da nam, temeljem uvodno citiranih propisa, priopćite podatke vezane za obavljanje poslova skloništa registriranih u Republici Hrvatskoj, o ukupnom broju uhvaćenih životinja (pasa i mačaka) za svaki mjesec, broju udomljenih, usmrćenih i vraćenih vlasnicima, za 2012. godinu.

Nadalje, vjerujemo da bi bilo korisno imati godišnju evidenciju o ukupnom broju usmrćenih životinja u registriranim skloništima, ukoliko je Ministarstvo već nema.
Smatramo da je izuzetno bitno naglasiti napredak vezano uz veći broj udomljenja, a manji usmrćenja svake godine, koji bi ovakva statistika sigurno pokazala.

Takvi podaci dali bi nam svima bolji uvid u probleme, te bi bili u stanju pratiti rast, odnosno, smanjivanje populacije napuštenih životinja. Također, dalo bi nam smjernice za daljnje postupanje u smislu edukacije mladih i djece.

Nadalje, pozitivni pomaci, za koje vjerujemo da bi rasli iz godine u godinu, dali bi još veći podstrijek udrugama, odnosno, građanima koji o svom trošku brinu o napuštenim životinjama, da nastave s radom još energičnije i uspješnije.

Iz navedenih razloga, smatramo da bi ti podaci i sada i u budućnosti trebali biti objavljeni javnosti; vjerujemo da bi i to potaknulo odluku o udomljavanju (umjesto kupnje) životinja kod većeg broja naših sugrađana.

S poštovanjem,

Lidija Eterović

24. siječnja 2013.

Odgovor Ministarstva na zahtjev [ 98.88 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting