29.08.06. Reakcija na članak 'Nebriga roditelja'

| More

Poštovano uredništvo Večernjeg lista,

pišemo Vam zbog brojnih reakcija koje smo dobili na u Večernjem listu objavljeni članak 'Nebriga roditelja' od 26. kolovoza 2006. u rubrici Obzor te Vas molimo da zbog vjerodostojnosti i ugleda Večernjeg lista pripazite na tekstove koje objavljujete, jer prozivanje vegetarijanaca, vegana i makrobiotičara kao zlostavljača djece ne samo da je širenje dezinformacija već i kleveta! Molimo Vas da našu reakciju na spomenuti članak objavite u Vašem listu.

Udruga Prijatelji životinja izražava zgražanje nad tekstom u kojem se vegetarijanci i makrobiotičari prozivaju kao zlostavljači djece, jer ne samo da je to širenje dezinformacija već i kleveta mnogih koji svojoj djeci žele osigurati zdravije djetinjstvo i usaditi poštovanje prema životinjama i prirodi. Sramotno je da danas, kada Svjetska zdravstvena organizacija i gotovo sve nadležne institucije muku muče kako bi navele roditelje da zdravije hrane sebe i svoju djecu - misleći pri tome na danas sveprisutan preveliki unos bjelančevina i masnoća životinjskoga podrijetla te rafiniranih ugljikohidrata - netko proziva one koji zbog vlastite educiranosti i savjesnosti žele sebe i svoju djecu hraniti znatno zdravije i daleko sigurnije po njihovo zdravlje.

S obzirom da je općepoznato da su vegetarijanci bez obzira na svoju dob u prosjeku vitalniji i zdraviji i manje skloni oboljenjima, trovanjima i zarazama, i kada se zna da se najveći broj ljudi upravo iz zdravstvenih razloga odlučuje ne jesti životinje, uspoređivanje vegetarijanaca i makrobiotičara sa zlostavljačima djece ravno je kleveti.

Ako se već ugledamo na zapadnjačku kulturu, odnosno ne gledamo puno dalje od nje, bilo bi zanimljivo ovakav tekst objaviti, primjerice u Njemačkoj, koja ima više vegetarijanaca nego Hrvatska stanovništva i vidjeti njihovu reakciju!

Kao Udruga savjetujemo građane da se prije svega educiraju, a ako uistinu žele pripaziti na vlastito zdravlje zasigurno će ih to dovesti do bezmesne, odnosno vegetarijanske i veganske prehrane.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting