14.06.16. Primjedbe nakon javne rasprave o Prijedlogu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

| More

Ministarstvo unutarnjih poslova
n. r. g. Vlaho Orepić, ministar
Savska cesta 39
10 000 Zagreb

Predmet: Primjedbe nakon javne rasprave o Prijedlogu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Poštovani gospodine Orepiću,

kao što smo Vas obavijestili u dopisu od 3. lipnja 2016., tijekom nedavne javne rasprave o Prijedlogu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira poslali smo svoje primjedbe i prijedloge koje se odnose na čl. 28 Prijedloga.

Na naše prijedloge, kao i prijedloge ostalih udruga i građana koji su sudjelovali u javnoj raspravi tražeći da ostane odredba koja sankcionira zlostavljanje životinja na javnome mjestu, na internetskoj stranici esavjetovanja.gov.hr objavljen je svima jednak odgovor. Žao nam je da naši argumenti nisu razmotreni, već je u odgovoru uglavnom ponovljeno sve ono već napisano u obrazloženju u samom Prijedlogu Zakona.

Stoga ovom dopisu prilažemo kratku argumentaciju želeći skrenuti pozornost na važnost članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kako je trenutačno formuliran u još uvijek aktualnom Zakonu. Vjerujemo da je i Vama i nama cilj zadržati u zakonskim propisima odredbe koje se uspješno provode i koje su se pokazale učinkovitima u praksi, a takav je upravo članak 30. Zakona.

Stoga apeliramo na Vas da, u suradnji s nama i ostalim udrugama za zaštitu životinja, razmotrite dostavljene primjedbe i njihovu opravdanost, s obzirom na to da nam nije namjera bezrazložno tratiti Vaše vrijeme, nego ukazati na očito unazađivanje Zakona ako se njime više neće sankcionirati zlostavljanje i drugo loše postupanje prema životinjama na javnome mjestu.

Vjerujemo u Vašu susretljivost i želju da se ovaj zakon poboljša te nudimo u tome svoju podršku u segmentu koji se tiče zaštite životinja. Stoga Vas još jednom molimo za detaljniji uvid Vašeg ministarstva u argumentaciju koju navodimo i ponovno razmatranje naših primjedbi, a rado ćemo se naći s Vama i na kratkom sastanku.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Udruge

Zagreb, 14. lipnja 2016.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting