23.11.07. Demanti na članak 'Mills poručila ljudima da piju štakorje mlijeko'

| More

Uz zahvalu što ste popratili akciju Heather Mills kojom potiče na suosjećajnu, ekološku i zdravu prehranu obraćamo Vam se iz udruge Prijatelji životinja kako bi komentirali članak pod naslovom 'Mills poručila ljudima da piju štakorje mlijeko' koji je izašao u Novom listu, 21.11.2007.

Poznata veganka Heather Mills ne konzumira namirnice životinjskoga podrijetla pa tako ni mlijeko bilo koje životinjske vrste stoga njezina poruka ne poziva na pijenje štakorjeg mlijeka, već ukazuje na apsurdnost pijenja životinjskog mlijeka općenito. Rečenicom 'Zašto ne pijemo štakorje, mačje ili pseće mlijeko?' želi skrenuti pozornost građana na neprirodnost pijenja kravljeg ili kozjeg mlijeka s obzirom da je većini ljudi nezamislivo da pije mlijeko nekog drugog sisavca kao što je štakor ili mačka i zbog činjenice da je čovjek jedina životinjska vrsta koja pije mlijeko druge životinjske vrste te jedina životinjska vrsta koja pije mlijeko u odrasloj dobi.

Heather Mills pojavila se na jumbo plakatima 'Hey Meaty, you are making me so hot!' upozoravajući na to kako konzumiranje mesa i mliječnih proizvoda utječe na globalno zatopljenje.

U svijetu se samo na farmama zbog ljudske navike jedenja mesa ubije preko 50 milijardi životinja svake godine. 'Istina je da su životinje koje se uzgajaju radi mesa i mliječnih proizvoda danas najveća prijetnja planetu. One su u središtu gotovo svih ekoloških katastrofa. Viva! to tvrdi već godinama a tek su sada to potvrdili Ujedinjeni narodi svojim izvješćem koje je toliko detaljno da ne može biti ignorirano - osim od strane vlada. Vlade i dalje šute i nastavljaju odvajati goleme količine novca proizvođačima mesa i mliječnih proizvoda. Srećom, kao pojedinci mi više ne moramo čekati. Vi preko noći možete prekinuti bilo kakvu vezu s tim vandalizmom i pomoći osigurati budućnost našoj djeci. Sve što trebate jest promijeniti vlastitu prehranu - vrlo jednostavno. Promijenite vlastitu prehranu - promijenite svijet!' poručuje Heather Mills.

Viva! HOT! campaign [ 282.35 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting