Obavijest o promjeni podataka mikročipirane životinje

| More

Javljamo informacije koje smo dobili i pozivamo vas da postupite po naputcima, a vezano je za problematiku mikročipiranja odnosno upisa svake promjene u bazu. Po slijedećim napucima čim prije prijavite i odjave sve pse sa sebe o kojima skrbite ili više ne skrbite.

Prijavu udomljene kućne životinje moguće je napraviti u bilo kojoj veterinarskoj organizaciji, praksi, službi bez obzira gdje je pas primarno prijavljen. Upute o postupku prijave psa na novoga skrbnika nalaze se u Uputama za korištenje baze Lysacan te su na taj način dostupne svim korisnicima baze. Isto tako propisana je i naknada koja se plaća za promjenu podatka u bazi Lysacan, a koja je objavljena na web stranici Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane link:
http://www.veterinarstvo.hr/UserDocsImages/Troškovi%20u%20veterinrstvu/2015/posjednik%20tab%202%20CIJENE%20PRIVITCI%202015.pdf.

Što se tiče problema oko ne odjavljivanja pasa iz baze, odnosno što se određeni psi još uvijek vode kao aktivni na određene privremene udomitelje, iako se stvarno kod njih više ne nalaze, taj problem moguće je riješiti, ali pojedinačno, na način da se za svakoga psa koji se želi naknadno odjaviti dostave podaci u Upravu za veterinarstvo i sigurnost hrane o psu za kojeg se traže izmjene s podacima o novome vlasniku kao i razlozima zašto pas nije odjavljen u skladu s zakonskim rokovima.

Navedene upute i informacije zaprimljene su i potvrđene od strane službene osobe Siniše Mandeka, voditelja Odjela za organizaciju veterinarske službe, označavanje životinja i SVIS pri Ministarstvu poljoprivrede.

Vezane teme

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting