22.05.07. Zaštitimo prirodu, zaštitimo dupine

| More

Prijatelji životinja pozivaju na obilježavanje Dana zaštite prirode

Na Dan zaštite prirode, 22. svibnja, udruga Prijatelji životinja organizira postavljanje informativnih štandova na Trgu Petra Preradovića, na kojima će građanima predstaviti novi promotivni letak ‘Hrvatska - zemlja prijatelja dupina' te educirati javnost o problemu zatočavanja dupina, pozivajući na njihovu zaštitu.

Udruzi Prijatelji životinja točno u podne priključit će se i učenici grupe Prijatelji životinja iz Osnovne škole Kralja Tomislava, koji će dijeljenjem letaka i prigodnim panoima upoznati građane o zaštiti dupina i njihovom životu u zatočeništvu.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Uprava za zaštitu prirode, namjerava u skladu sa postojećom zakonskom regulativom propisati zabranu držanja svih vrsta dupina u zatočeništvu, te će se Republika Hrvatska tako moći pohvaliti nazivom ‘zemlje prijatelja dupina'. Ove godine po prvi puta predstavnici Uprave za zaštitu prirode također će od 26. do 31.svibnja sudjelovati kao članovi i na 59. sastanku Međunarodne komisije za regulaciju kitolova koji će se održati u Ancorageu na Aljasci, dok će 3.-15. lipnja nazočiti CITES konferenciji u Den Haagu.

Udruga Prijatelji životinja pozdravlja nastojanja Uprave za zaštitu prirode u zaštiti životinja; u ovom konkretnom slučaju morskih sisavaca.

Informativni štandovi Udruge na Trgu Petra Preradovića bit će postavljeni u sklopu kampanje za zaštitu dupina i očuvanju jedinstvenog prirodnog rezervata za dupine kod Malog Lošinja, a koju je potpomogla organizacija World Society for the Protection of Animals - WSPA.

Dan zaštite prirode 3 [ 110.84 Kb ]Dan zaštite prirode [ 92.83 Kb ]Dan zaštite prirode2 [ 98.61 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting