01.10.12. Dani prijatelja životinja 2012.

| More

I ove godine Prijatelji životinja obilježavaju važne datume vezane za zaštitu i prava životinja.

Aktivnosti na Svjetski dan vegetarijanstva, Svjetski dan životinja s farmi i Svjetski dan zaštite životinja

Ponedjeljak, 1. listopada - Svjetski dan vegetarijanstva

Članovi udruge Prijatelji životinja bit će 1. listopada 2012., na Svjetski dan vegetarijanstva, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu dostupni građanima za sve informacije o prednostima vegetarijanske prehrane. Nudit će i recepte ukusnih vege jela, a potpisivat će se i peticija za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije. Posebna atrakcija od 12 sati bit će izrada više od deset metara velikog vege hot-doga, kojega će građani moći i degustirati.

Svjetski dan vegetarijanstva 2012. [ 75.00 Kb ]

Utorak, 2. listopada - Svjetski dan životinja s farmi

U organizaciji Farm Animal Rights Movement (FARM), Svjetski dan životinja s farmi obilježava se na rođendan vegetarijanca Mahatme Gandhija kako bi se skrenula pozornost na patnju milijardi krava, svinja, pilića i drugih svjesnih bića koja godišnje stradavaju na farmama i u klaonicama diljem svijeta. Na ovaj dan Prijatelji životinja žele učiniti vidljivima bol i potlačenost tih nevidljivih životinja. Na večernjem štandu na Trgu kralja Tomislava od 19 sati prikazivat će se kratki film '60 milijardi života' koji se može vidjeti i na www.youtube.com/afcroatia.

wfad [ 370.09 Kb ]
WFAD [ 82.54 Kb ]
WFAD [ 124.38 Kb ]
WFAD [ 56.27 Kb ]

Četvrtak, 4. listopada - Svjetski dan zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja obilježava se od 1931. godine, a datum 4. listopada odabran je jer se tada ujedno obilježava dan svetog Franje Asiškog, koji je bio vegetarijanac. Ove godine obilježava se u više od 70 zemalja diljem svijeta.

Na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada, od 9 do 18 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu građanima će svoj rad predstaviti udruge iz raznih krajeva Hrvatske, koje se bave različitim aspektima zaštite i prava životinja. Na informativnim štandovima građani će se moći dobiti tzv. bijelu listu tvrtki koje ne testiraju na životinjama i ostale informativne letke i materijale, potpisati peticije te se informirati kako sve mogu pomoći životinjama.

Prijatelji životinja predstavljaju internetsko izdanje knjige 'Naša braća životinje: razmatranje o etičnom življenju' Edgara Kupfera-Koberwitza, koji je nakon proživljene patnje u koncentracijskom logoru Dachau, u svojim esejističkim pismima svjedočio o nehumanom odnosu čovjeka prema našoj braći životinjama. Knjiga se može pročitati na www.braca-zivotinje.com.

Isti dan, u 12 sati na glavnom trgu pridružit će se i pas Iskra u invalidskim kolicima, kojega su propucali lovci, kako bi simbolično predstavio otpor zlostavljanju i iskorištavanju životinja.

Svjetski dan zaštite životinja [ 140.42 Kb ]

Ambasadorica Svjetskog dana zaštite životinja za Hrvatsku, Marta Šušak, poziva građane da obilježe ovaj dan osobnim zalaganjem za dokidanje iskorištavanja i patnje životinja: 'Upućujem svima apel da se aktivno zauzmu za životinje, udomljavanjem napuštenih životinja, prijavljivanjem zlostavljanja i zanemarivanja životinja, potpisivanjem peticija, volontiranjem u udrugama za zaštitu i prava životinja, korištenjem proizvoda koji nisu testirani na životinjama, nošenjem odjevnih predmeta od neživotinjskih materijala, prestankom posjećivanja zooloških vrtova i cirkusa sa životinjskim točkama, prelaskom na vegetarijansku ili još bolje vegansku prehranu..., i tako izravno sudjeluju u stvaranju boljega svijeta za sve životinjske vrste.'

Prijatelji životinja će u subotu, 6. listopada, od 10 do 17 sati biti prisutni na obilježavanju Svjetskog dana zaštite životinja na Bundeku u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, uz ostale udruge koje će se tamo predstaviti.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting