06.10.22. Vege piknik za Dan životinja

| More

Zasladite se veganskim palačinkama i upoznajte pse koji traže dom

- 8. 10. 2022., park Bundek, 10 – 16 h: Vege piknik, dječji kutak, predstavljanje udruga

vegepiknik [ 173.53 Kb ]

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja, u organizaciji Grada Zagreba u subotu 8. 10. 2022., od 10 do 16 sati na jezeru Bundek, posjetitelji mogu očekivati zanimljiva veganska jela i proizvode iz šarolike ponude Vege piknika kako bi siti razgledavali informativne štandove raznih udruga za zaštitu životinja i mazili njihove četveronožne štićenike koji traže dom. Najmlađe će posebno razveseliti veganske palačinke, kao i dječji kutak pun veselih štenaca, koje će dovesti Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec.

Kako bi posjetitelje u potrazi za edukacijom vezanom za zaštitu kućnih, divljih i domaćih životinja upoznali i s prednostima veganske prehrane za životinje, deset izlagača Vege piknika nudit će topla variva, juhe s jesenskim plodovima, bučnice, burgere, falafel i razne deserte kao što su voćni ražnjići i savijače.

Sve će se moći smazati na licu mjesta na stolovima pod suncobranima, u dobroj atmosferi. Uz besplatne brošure, kuharice i letke, posjetitelji će moći kupiti za doma uvijek primamljive veganske ćevapčiće, kobasice, sireve i druge okusne zamjene za meso, mlijeko i jaja.

Međunarodni dan zaštite životinja idealna je prilika za informiranje o veganskoj prehrani kojom u samo godinu dana možemo spasiti živote čak 80 životinja. Životinjama se može pomoći i biranjem obuće i odjeće od neživotinjskih materijala, veganske kozmetike koja nije testirana na životinjama, izbjegavanjem zooloških vrtova i cirkusa te udomljavanjem napuštenih psa i mačaka umjesto kupnje životinja”, naglašavaju iz udruge Prijatelji životinja.

Nakon predaha i okrijepe na Vege pikniku, posjetitelji će moći nastaviti s druženjem sa svojim četveronošcima, koji su i više nego dobrodošli na događaj posvećen zaštiti životinja. Svi koji vole životinje moći će potpisati peticiju za zabranu držanja pasa na lancu i peticiju da napuštanje životinja bude kazneno djelo. Udruge za zaštitu životinja i sklonište Dumovec ukazivat će na sve načine kojima se može pomoći životinjama koje traže dom, među kojima su privremeno čuvanje, šetnje, oglašavanje i druge vrste volontiranja.

Na jednom od brojnih štandova na kojima će se predstaviti udruge koje skrbe o životinjama i promoviraju udomljavanje i njihovu zaštitu predstavit će se i Mreža za zaštitu životinja. Ona objedinjava više od 50 hrvatskih udruga koje se zajedničkim projektima bore kako bi skrbnike pasa i mačaka potaknule na mikročipiranje, iznimno važnu i nužnu kastraciju te odgovornu i pravilnu skrb. Prijatelji životinja i Mreža za zaštitu životinja potiču gradove i općine na provedbu Zakona o zaštiti životinja i ispunjenje njihovih obaveza.

Više informacija o obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja i Vege pikniku kao i popis dobrih djela za životinje možete pročitati ovdje.

Izlagači Vege piknika su: Falafel, etc., Vegefino, Oaza Joyful Kitchen, Barcode Mitra, Sve najbolje (Vege fino za sve), Piterija Zvrk, P.G. Arka naša, OPG Hajek, Zdravi oblizeki, Iris & Branimir delicije, Green Point

Sponzor: HDS ZAMP

ZAMP logo

Fotografije s doađaja nalaze se OVDJE.

Vege piknik Bundek 2022. [ 114.13 Kb ]Vege piknik Bundek 2022. [ 546.76 Kb ]Vege piknik Bundek 2022. [ 256.96 Kb ]Vege piknik Bundek 2022. [ 121.67 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting